• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást

Gyógyszerpiac 2019.09.27 Forrás: MTI
Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást

A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

A gazdaságban a hozzáadott értékre, az országban fejlesztett termékekre helyeződik egyre inkább a hangsúly, ezt a tendenciát erősíti a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat döntése arról, hogy Budaörsre hozza az Európai Farmakovigilancia Központját (Gyógyszermellékhatás-jelentési Központ) - hangsúlyozta  Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, Budaörsön.

Hozzátette, 25, nagyon magas hozzáadott értéket előállító új munkahely jön létre azzal, hogy Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást. A cég döntésére utalva azt hangsúlyozta, hogy a világ legszínvonalasabb munkaadói a mai napig értékelik, hogy a magyar szürkeállomány a világ élvonalába tartozik.

A vállalt csaknem 35 éve van jelen Magyarországon és mára közel 1000 munkavállalót foglalkoztat - fűzte hozzá Magyar Levente.

Peter Burkhart, Svájc magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy Svájc számára a gyógyszeripar régóta kiemelkedő jelentőségű iparág, az állandóan innováló és beruházó gyógyszeripari vállalatoknak köszönhető a svájci gyógyszeripar világszínvonala. Hozzátette, hogy a beruházások, mint például az új farmakovigilanciai központ kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy Magyarország a világ leginnovatívabb országai közé tartozzon. A gyógyszerészeti kutatás választ ad a 21. századi élet legsúlyosabb kihívásaira is - fűzte hozzá.

Irma Veberic, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Roche elkötelezett Magyarország és a magyar betegek iránt. Hozzátette, hogy vállalatuk 1984-ben nyitotta meg magyar irodáját, és ma már több mint 1000 alkalmazottal dolgozik a gyógyszeripari, a diagnosztikai és diabétesz üzletágakban, valamint a Roche Szolgáltató Központban és az Európai Törzskönyvezési Központban. Az új Farmakovigilancia Központ nagy szakértelmet igénylő feladatok ellátására hivatott, amely lényegesen hozzájárul a betegek biztonságához és jóllétéhez Európa-szerte - tette hozzá Irma Veberic. A Farmakovigilancia Központ a Roche budaörsi irodájában kezdte meg a működését, feladata, hogy az Európai Unióból és a balkáni országokból (összesen 29 országból) beérkező Roche gyógyszerekkel kapcsolatos mellékhatás-jelentéseket feldolgozza. A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

 

Legolvasottabb cikkeink