• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megtartotta első ülését a MOSZ új vezetése

Gyógyszerpiac Forrás: Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Az előző vezetés szándékaival összhangban a tagság is több fiatalnak adta meg bizalmat.

A siófoki konferencia záróakkordjaként lezajlott a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) tisztségviselőinek választása. A megújult, és megfiatalodott tisztségviselői kar a közelmúltban megtartotta első ülését. Megnyitójában Dr. Mikola Bálint elnök köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy a MOSZ eddigi, a gyógyszertárak a személyi jogos gyógyszerészek érdekében kifejtett tevékenysége töretlen marad, reményét fejezte ki, hogy a megválasztott fiatal tisztségviselők új lendületet adnak ennek a munkának. Az elnökség, a tisztviselők elsődleges feladata a biztonságos lakossági gyógyszerellátás garantálása azáltal, hogy biztos szakmai és gazdasági hátteret teremtsen a gyógyszertárak működésének.

Kifejtette, a szakmai érdekek képviseletét igazán csak egy olyan szakmai, civil érdekképviselet tudja igazán megvalósítani, amely független a politikai befolyásoktól, emellett szoros együttműködést képes kialakítani az ágazat összes szereplőjével. Így, közösen kell fellépni az aktuális kormányzat felé, mert csak így javíthatnak az ágazati szereplők szakmai és gazdasági érdekérvényesítő lehetőségein.

A bevezető után az új alelnök, Dr. Kovács Rita tájékoztatta elképzeléseiről a jelenlévőket, hangsúlyozva a tagsággal fenntartott napi kapcsolat fontosságát, a gyors információáramlást, számos új gondolatot ismertetve, melyek ezt segíthetik elő.

Az alelnök asszony után a MOSZ fiatal főtitkára, Dr. Szrogh Vivien osztotta meg gondolatait az elnökség tagjaival, hangsúlyozta, folytatni kívánja elődje gazdasági szempontjait, a gondos és következetes pénzügyi szemléletet, melyek biztosíthatják a szövetség működéséhez szükséges anyagi feltételeket. Ezután a tisztségviselői kar személyre lebontott preferenciái kerültek megvitatásra, a tisztségviselői kar minden tagja személyre szabott feladatot kapott.

Az ülés a szövetség preferált feladatainak megbeszélésével folytatódott, az elnökség fontos feladatául tűzte ki a gyógyszertárak szakmai és gazdasági feltételeinek javítását, külön kiemelve az egészségpénztárakkal, a rendszergazdákkal, profilrendelettel, valamint a kötelező felszerelésekkel (pl. mérleg, reagencia) összefüggő feladatokat. Ezekkel kapcsolatban hosszas, élénk vita és megbeszélés bontakozott ki, melynek következtetéseit érvényesíteni kívánják mind a szakmapolitikai, mind a gazdasági partnerek felé.