• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nőnek lenni jó és segítenek benne

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

A Nőnek lenni jó pozitív értékekre építő, a hölgyek elismerését, önbecsülését célzó mozgalmat indított el.

A Richter Gedeon Nyrt. megbízásából a 18-59 esztendős hölgyek körében végzett online kutatásból kiderült, sok egyéb között azért jó a nőnek, mert minden életkorban és életszakaszban boldog lehet. Például, mert anya lehet, mert másokról gondoskodhat, mert szép ruhákat viselhet, továbbá udvariasak vele.

Ahogy egy ma tartott sajtótájékoztatón Beke Zsuzsától a cég kormányzati kapcsolatok és PR vezetőjétől hallható volt, a Richter Gedeon Nyrt. a Nőkért társadalmi programját új kezdeményezéssel bővíti. A Nőnek lenni jó pozitív értékekre építő, a hölgyek elismerését, önbecsülését célzó mozgalmat indított el. Cél, a nőket a női mivoltuk pozitív megélésében segíteni, közösségi médiaplatformon bátorítani, hogy életkortól és társadalmi státusztól függetlenül a nőiség ünneplését segítő inspiráló gondolatokat osszák meg egymás között.

A magyarországi központú multinacionális Richter Gedeon Nyrt. a nőgyógyászatban meghatározó cégként kiemelt figyelmet fordít olyan programok támogatására, melyek értékesek a nők számára. Kivételes rálátása van a magyar nők helyzetére abból adódóan, hogy korszerű nőgyógyászati készítmények fejlesztésével és forgalmazásával a nők egészségéről gondoskodik, a tinédzser kortól kezdve egészen a változó korig. Ez a gondoskodás azonban felelősségvállalással is jár.

A Társaság feladatának tekinti, hogy a nők lelki, társadalmi jólétéért is tegyen társadalmi szerepvállalása részeként, és támogassa őket azon törekvéseikben, hogy elképzeléseik szerint alakíthassák életüket.

A reprezentatív online kutatásban válaszadók 30 százaléka szerint nem kimondottan jó nőnek lenni, ugyanis túl sok teher, feladat hárul rájuk, a munkaerőpiacon a férfitársakkal szemben negatívan megkülönböztetik, nagy a felelősségük miközben el sem ismerik, kellőképpen nem becsülik meg őket.

A válaszadók úgy tartják, az élet nagy pillanatai mellett fontosak az apró dolgok is. A 73 százalék képesnek tartja magát a mindennapok örömeire. Ilyen például, ha világra hozza gyermekét, az megteszi az első lépéseket, kiejti az első szavakat, boldognak láthatja gyermekét, amikor elmondja, mennyire szereti az anyját, továbbá, amikor felszabadultan nevethet valamin, vagy a párja vonzónak találja stb. Mint ahogy az első szerelem, az otthonteremtés, a jó szeretkezés, a világból érkező törődés, megbecsülés mind-mind a női énjét is erősíti.
A nő a környezettől kapott visszajelzésekből építkezik, számára a viszonyulások az énkép alakulásában meghatározóak. A nőnek fontos, hogy hasson a környezetésre, és az hasson vissza rá. Az ehhez szükséges erőt a környezete visszajelzéseiből meríti.