• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Ők lettek 2020 legjobb egészségértés-fejlesztői

Hírek 2020.12.10 Forrás: Weborvos
Ők lettek 2020 legjobb egészségértés-fejlesztői

Idén ötödik alkalommal adta át a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatot azzal a céllal, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az idei pályázatot különösen aktuálissá teszi a pandémia, hiszen egy világjárvány idején még fontosabb, hogy a jó gyakorlatok minél szélesebb körben ismertté váljanak, ezzel is támogatva az egészségértés fejlődését. A mostani pályázatra 2019. október 1. és 2020. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

„Talán éppen a rendkívüli járványhelyzet következtében a korábbiaknál is innovatívabb programokkal találkoztunk az idei Nekem Szó! Egészségértés pályázaton. Ez örömteli fejlemény, hiszen még inkább felértékelődött a hiteles, közérthető, egészséggel kapcsolatos kommunikáció” – mondta el a pályázat eredményeinek értékelése kapcsán Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Az Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriát a Budapesti Szent Ferenc Kórház „Út az egészséghez” prevenciós és edukációs kardioprogramja nyerte, míg a Társadalmi szervezetek kategóriában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Demencia Programját ítélte legjobbnak a szakmai zsűri. Az idei év egyik újdonsága, hogy az Egészségértés – Fókuszban a család témában különdíjat is osztottak, melyet az „Ablak a Világra” szülészeti adatbázis projektje nyert el.

A tavalyi évhez hasonlóan a zsűri által kiválasztott legjobb 10 pályaműről a közönség is szavazhatott a megújult www.nekemszol.hu honlapon, míg a legjobbnak ítélt, laikusoknak szóló, hiteles egészségügyi felvilágosítással foglalkozó projektet a Nekem Szól! Egészségértés Díj stratégiai partnere, a Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület különdíjjal díjazta. Mind a Közönségdíjat, mind a különdíjat a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Társaságának „Biztos kezekben a gyermekek” projektje nyerte el. A kategóriák, a Közönségdíj, valamint a család Különdíj győztesei egyenként bruttó 500.000 forintos, míg az Egészség-kommandó különdíjának nyertese bruttó 100.000 forint pénzdíjban részesült. A zsűri a pályázatok értékelésénél azok szakmai tartalmát, laikusoknak szóló érthetőségét, kreativitását és újszerűségét vette figyelembe az értékeléskor. A díjazottakról bővebben itt olvashat

Legolvasottabb cikkeink