• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Orbán a Servier csoport vezetőivel tárgyalt

Gyógyszerpiac Forrás: MTI

A Servier kutatásai évente 500 magyar egészségügyi szakember itthon tartásához járulnak hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Jean-Philippe Seta-t, a világon húszezer dolgozót foglalkoztató Servier független gyógyszeripari csoport nemzetközi vezetőjét, és Michel Eschenbrenner-t, a Servier Hungaria vezérigazgatóját pénteken az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A vállalat vezetői tájékoztatták a kormányfőt 20 éves magyarországi szerepükről, folyamatos és bővülő hazai befektetéseikről, valamint jövőbeni terveikről. A Servier kutatásai évente 500 magyar egészségügyi szakember itthon tartásához járulnak hozzá. A tájékoztatás szerint a Servier üdvözli a magyar kormánynak azt a kezdeményezését, amely ösztönzi a hasonló szemléletű befektetéseket, valamint azt is, hogy ezt az ösztönző eszközt a közelmúltban meghosszabbították.

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-francia gazdasági együttműködés nagyszerű példájának nevezte a céggel kialakított kapcsolatot, amelyet a kormányzat kész tovább fejleszteni - közölte Havasi Bertalan.

A felek kiemelték a kormányzati kutatás-fejlesztés (K+F) ösztönzésben lévő további lehetőségeket is. A kutató mérnökök fizetése havi 500 ezer forintig munkáltatói járulékmentes. A felek eredményesnek nevezték a munkát és a befektetéseket támogató magyar adórendszert.

A megbeszélésen szóba kerültek a Servier számára nemzetközi hírnevet hozó korábbi felfedezések, a magyar származású, több évtizeden át a vállalat kötelékében dolgozó kutatási vezető, Beregi László nevéhez köthető diabetológiai és kardiológiai készítmények, valamint a vállalat innovációi, amelyek a szívelégtelenségben vagy a depresszióban szenvedő betegek számára hozhatnak jobb életkilátásokat.

A Miniszterelnökség által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) fogadja Jean-Philippe Setát, a Servier csoport ügyvezető elnökét (b3) és Michel Eschenbrennert, a Servier Hungária vezérigazgatóját (b). A Miniszterelnök mellett Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (j2), Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter (j4) és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár (j5). A cégcsoport elnöke mellett Blaskó Gábor, a Servier Gyógyszerkémiai Kutató Intézet igazgatója (b2), Antoine Beillevaire, regionális igazgató (b4) és Szlávik Péter külkapcsolati és kommunikációs vezető (b5). MTI Fotó: Miniszterelnökség