• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Óvatos megfontolást kér a gyógyszerészeti intézet

Gyógyszerpiac 2020.09.14 Forrás: Weborvos
Óvatos megfontolást kér a gyógyszerészeti intézet

Az információk eljuttatásához használjanak más kommunikációs csatornákat, így például e-mail-es formát, online felületeket stb.

A személyes találkozó helyett más kommunikációs csatornák használatát javasolja az Országos  Gyógyszerészeti és Élelemezés-egészségügy Intézet a gyógyszer, tápszer, valamint gyógyászati segédeszköz ismertetési tevékenységet folytatóknak, illetve klinikai vizsgálati monitorokat foglalkoztatóknak.

Mint tájékoztatójukban írták, az orvos- és gyógyszertárlátogatók megfelelő és kielégítő védelmet biztosító védőruha használata nélkül hosszan és gyakran tartózkodnak a betegekkel egy légtérben, majd ezt követően egymás után több más egészségügyi szolgáltatót is felkeresnek, ez a tevékenység veszélyeztetheti mind a munkavállalóikat, mind a várakozó betegeket, illetve az egészségügyi ellátás többi szereplőjét. Ezért a romló járványügyi helyzetre tekintettel kérik, hogy a látogatások alkalmával közölni kívánt információ eljuttatásához használjanak más kommunikációs csatornákat, így például e-mail-es formát, online felületeket stb.

Az OGYÉI javasolja hogy az elkövetkezendő időszakban – a járvány első, tavaszi hullámához hasonlóan – ismételten fontolják meg a közvetlen személyes látogatások ideiglenes felfüggesztését, valamint javasoljuk, hogy ütemezzék át a halasztható klinikai monitori tevékenységeket is.

A kérést azzal indokolták, hogy a tavaszi hónapokat követően ismételten jelentősen emelkedik a beazonosított koronavírus (COVID-19) fertőzöttek száma, ezért jelenleg kiemelten fontos közegészségügyi érdek és egyben közös feladatunk a koronavírus-fertőzés elleni védekezés, amelyben minden egészségügyi ágazati szereplő együttműködésére szükség van.

A fertőzés terjedésének megfékezése érdekében az Országos Tisztifőorvos 2020. szeptember 8-ától teljes körű, az ország összes – közfinanszírozott és nem közfinanszírozott – egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el. Az elővigyázatosság ugyanakkor a háziorvosi, körzeti rendelőkben és a járóbeteg ellátást biztosító szakrendelőkben is elengedhetetlen - emlékeztettek.

A teljes tájékoztató itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink