• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Óvatos megfontolást kér a gyógyszerészeti intézet

Gyógyszerpiac 2020.09.14 Forrás: Weborvos
Óvatos megfontolást kér a gyógyszerészeti intézet

Az információk eljuttatásához használjanak más kommunikációs csatornákat, így például e-mail-es formát, online felületeket stb.

A személyes találkozó helyett más kommunikációs csatornák használatát javasolja az Országos  Gyógyszerészeti és Élelemezés-egészségügy Intézet a gyógyszer, tápszer, valamint gyógyászati segédeszköz ismertetési tevékenységet folytatóknak, illetve klinikai vizsgálati monitorokat foglalkoztatóknak.

Mint tájékoztatójukban írták, az orvos- és gyógyszertárlátogatók megfelelő és kielégítő védelmet biztosító védőruha használata nélkül hosszan és gyakran tartózkodnak a betegekkel egy légtérben, majd ezt követően egymás után több más egészségügyi szolgáltatót is felkeresnek, ez a tevékenység veszélyeztetheti mind a munkavállalóikat, mind a várakozó betegeket, illetve az egészségügyi ellátás többi szereplőjét. Ezért a romló járványügyi helyzetre tekintettel kérik, hogy a látogatások alkalmával közölni kívánt információ eljuttatásához használjanak más kommunikációs csatornákat, így például e-mail-es formát, online felületeket stb.

Az OGYÉI javasolja hogy az elkövetkezendő időszakban – a járvány első, tavaszi hullámához hasonlóan – ismételten fontolják meg a közvetlen személyes látogatások ideiglenes felfüggesztését, valamint javasoljuk, hogy ütemezzék át a halasztható klinikai monitori tevékenységeket is.

A kérést azzal indokolták, hogy a tavaszi hónapokat követően ismételten jelentősen emelkedik a beazonosított koronavírus (COVID-19) fertőzöttek száma, ezért jelenleg kiemelten fontos közegészségügyi érdek és egyben közös feladatunk a koronavírus-fertőzés elleni védekezés, amelyben minden egészségügyi ágazati szereplő együttműködésére szükség van.

A fertőzés terjedésének megfékezése érdekében az Országos Tisztifőorvos 2020. szeptember 8-ától teljes körű, az ország összes – közfinanszírozott és nem közfinanszírozott – egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el. Az elővigyázatosság ugyanakkor a háziorvosi, körzeti rendelőkben és a járóbeteg ellátást biztosító szakrendelőkben is elengedhetetlen - emlékeztettek.

A teljes tájékoztató itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink