• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új elnök a gyógyszergyártói szövetség élén

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Az irány változatlan: a magyar gyógyszeripar versenyképes maradjon és kiszámítható feltételek között működjön.

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöksége Hodász Istvánt, az Egis gyógyszergyár vezérigazgatóját választotta meg a szövetség új elnökének 2016. május 13-ai Közgyűlésén - tudatta a szövetség közleménye. Hodász István, aki 2010-től a szövetség alelnöke volt, a leköszönő Bogsch Eriket, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatóját váltja a MAGYOSZ elnöki tisztségében. A szervezet új Elnökséget is választott, a következő három évben az alelnöki feladatokat Greskovits Dávid, Katona Beatrix, Major Ferenc és Tajthy Judith látja el.

Bogsch Erik – aki 10 évig irányította a Szövetséget – kiemelte: „a MAGYOSZ-ban arra törekszünk, hogy a nehéz helyzetekben összefogjunk a közös siker érdekében."

Hodász István felhívta a figyelmet arra, hogy közösen kell dolgozni a gyógyszerkassza alultervezettségében rejlő kockázatok enyhítésén és célként fogalmazta meg a nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítését is, olyan üzleti környezet megteremtését, amely lehetővé teszi a hazai gyógyszeripari KKV-k további fejlődését.

Hozzátette: az irány változatlan. A szövetség legfontosabb célja, hogy az évszázados hagyományokra visszatekintő magyar gyógyszeripar versenyképes maradjon és kiszámítható feltételek között működjön a jövőben is.

A magyar gyógyszeripar évente 68 milliárd forint értékű beruházással, 76 milliárdos K+F ráfordítással és több mint 15 ezer munkahellyel járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez, világszínvonalú készítményei révén megbecsülést és bizalmat vívott ki a hazai lakosság szemében. A magyarországi gyártók itthon kutatnak, itthon gyártanak, és elsősorban exportbevételeikből fejlesztik kutató- és gyártóbázisaikat. A hazai gyógyszeripar patinás múltú, kiemelkedő értéke és értékteremtője az országnak, amit nem csak megőriznünk kell, hanem fejleszteni is kötelességünk.

Hodász Istvánról

Hodász István 1991-ben végzett a SOTE Gyógyszerésztudományi Karán. A kilencvenes évek elején az angol Glaxo hazai képviseletén, marketing területen dolgozott, majd a Sanofi-Aventis-nél és elődvállalatainál 10 éven keresztül értékesítési és marketing-vezetői pozíciókat töltött be. 1998-ban MBA-diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 2006-ban csatlakozott az Egis-hez mint kereskedelmi igazgató, 2009 októbere óta a vállalat vezérigazgatója.