• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

160 000 eurós pályázat az egészségügyi innovátoroknak

Hírek MA 12:56 Forrás: Weborvos
160 000 eurós pályázat az egészségügyi innovátoroknak

A meghirdetett támogatást a csapatok fejlesztéshez, innovációik kereskedelmi hasznosításához és mentorálásra használhatják fel.

Új, potenciálisan sorsfordító lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt vállalkozásaik felskálázására, köszönhetően a SPICE (Strategic Partnership Initiatives for Competitive Edge) nevű új kezdeményezésnek, amelyet az EIT Health InnoStars, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége hirdetett meg. A SPICE program célja, hogy legfeljebb 10 kiválasztott csapat számára segítse az egészségügyi megoldások gyors piacra lépését. A program keretében akár 100 000 euró értékben biztosítanak személyre szabott fejlesztési és piacra lépési támogatást szolgáltatások formájában, valamint további 60 000 euró értékben szakértői mentorálást és coachingot - adták hírül közleményben.

A pályázati felhívás október 31-én zárul.

Az EIT Health InnoStars ebben az új programban startupok, kkv-k és egyéb intézmények jelentkezését várja Magyarországról, valamint további, az EIT regionális innovációs rendszere (RIS) által támogatott 18 olyan közép-, kelet- és dél-európai országból, ahol az innováció mértéke általában mérsékeltebb, mint Nyugat- és Észak-Európában.

A támogatható pályázóknak – amelyek lehetnek startup vállalkozások, egyetemek, kórházak, kkv-k vagy kutatóintézetek – olyan innovatív egészségügyi megoldásokat kell bemutatniuk, amelyek elérték legalább a 6. technológiai készültségi szintet (TRL 6), ami azt jelenti, hogy megoldásaik a prototípus fázisban vannak, és már demonstrálták működőképességüket releváns körülmények között. Ez döntő lépés azon vállalatok számára, amelyek készen állnak arra, hogy a korai fejlesztési fázisból a valós alkalmazás és a kereskedelmi hasznosítás felé lépjenek tovább.

A kiválasztott csapatok legfeljebb 100 000 euró értékben vehetnek igénybe különböző szolgáltatásokat a programban részt vevő európai szakértő partnerek részéről. Ezek a szolgáltatások segítik a résztvevőket a piacra lépés során felmerülő legfontosabb kihívások leküzdésében, például a szabályozásoknak való megfelelés, a klinikai validálás, a technológiai innováció, az adatvédelem és a kereskedelmi stratégia területén. A pénzügyi támogatáson túl a SPICE program résztvevői egyedi igényeikre szabott szakértői mentorálást és coachingot is igénybe vehetnek. A csapatok 60 000 euró értékben kaphatnak gyakorlati útmutatást Európa vezető egészségügyi innovációs hálózata, az EIT Health InnoStars szakértői körétől. Ez a mentorálás az innovatív megoldások felskálázásával kapcsolatos kihívásokra összpontosít, a befektetők megtalálásától az egészségügyi terület speciális szabályozási környezetének megismertetéséig.

Az EIT Health által korábban támogatott Insimu Patient sikertörténete is jelzi, hogy hatalmas potenciál van a magyarországi startupokban, a SPICE program pedig további lehetőségeket kínál a magyar innovátoroknak, hogy bekapcsolódjanak egy szélesebb európai hálózatba, és kritikus erőforrásokhoz jussanak.

A pályázati felhívásra október 31-ig lehet jelentkezni. A SPICE program a tervek szerint 2024 végén indul, és egy teljes éven át tart, folyamatos támogatást nyújtva a csapatoknak az egészségügyi innovációk finomításához és fejlesztéséhez.

További információért látogasson el a https://eithealth.eu/ programmes/innostars-spice/  weboldalra.