• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

31 csapat a csecsemő- és kisdedgondozási versenyen

Hírek Forrás: Weborvos

Huszadik rendezvényét ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenye.

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését - közölte a humanitárius szervezet.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta szervezi meg felmenő rendszerű Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét, amelynek országos döntőjére június 6-án került sor Budapesten. Az általános iskolás kategóriában 15, a középiskolás kategóriában 16 háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a tapolcai Batsányi János Gimnázium és  Kollégium lett, a második Győr-Moson-Sopron megyei Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola, míg a harmadik helyen a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium  végzett. Az általános iskolások közül a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a budapesti Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola lett.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok  értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.

Az idén 100 éves évfordulóját ünneplő Magyar Védőnői Szolgálat részt vett a verseny alapjául szolgáló tankönyv elkészítésében, a védőnők állították össze a verseny feladatait, a szolgálat tagjai részt vettek a zsűrizésben, valamint a területi védőnők a versenyzők felkészítésében is segédkeztek.

A szervezésben közreműködött és a rendezvény helyszínét biztosította a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, mely immár 40. éve képez felsőfokú végzettségű egészségügyi  szakembereket, így védőnőket is - tájékoztatott a Magyar Vöröskereszt.