• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

''Gyere-K-épbe'' – országos gyermekjogi roadshow

Hírek Forrás: Weborvos

A programok a gyermekeknek, a nevelőszülőknek, a kísérőknek egyaránt hasznos ismereteket nyújtanak.

Nagy érdeklődés mellett indult útjára Debrecenben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Gyere-K-épbe" elnevezésű 2015. évi gyermekjogi tájékoztató programsorozata. Az országos roadshow első állomásán március 21-én izgalmas szakmai és regionális sportbajnokságot felölelő egész napos eseményen vett részt az Észak-alföldi Régió közel 400 gyermekotthonban, lakásotthonban és nevelőszülőnél élő fiatal lakója. Az eseményen a gyermekjogi ismeretekről, kötelezettségekről szóló interaktív foglalkozások mellett a helyi a társszervezetek – rendőrség, ÁNTSZ, mentőszolgálat – munkáját is megismerhették az érdeklődők - közölte az OBDK.

Az OBDK fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, és minden eszközt megragad arra, hogy a felnövekvő társadalom jogtudatosítását erősítse és minél szélesebb körben fejlessze.

Éppen ezért az OBDK Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere fővédnökségével 2015. évben március 21. és május 28. között, nyolc regionális helyszínen – Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Veszprémben, Szigetszentmiklóson és Budapesten – szervezi meg „Gyere-K-épbe" című gyermekjogi roadshow-ját. Az egész napos színes, gyermekjogi ismereteket mélyítő programok, mind a gyermekeknek, mind a nevelőszülőknek, kísérőknek hasznos, felvilágosító ismereteket biztosítanak.

Emellett a rendezvénysorozat kísérőprogramjaként minden helyszínen labdarúgó és kosárlabda bajnokságon vesznek részt a régió lelkes fiataljai, felhívva ezzel a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára, hiszen a sport, a fizikai és mentális egészség megőrzésén túl, jó eszköze lehet a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatásának, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemnek is.

A regionális napokat és bajnokságokat követően a rendezvénysorozat 2015. május 28-án, Budapesten szakmai konferenciával és a sportbajnokság országos döntőjével zárul.