• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

66 km-es virtuális váltófutás a koraszülöttekért

Hírek 2020.05.01 Forrás: Weborvos
66 km-es virtuális váltófutás a koraszülöttekért

Az alapítvány összesen 14 000 000 Ft értékű eszközadománnyal támogatja a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályát.

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány virtuális váltófutás kihívást hirdetett  KOKI, azaz KOraKIhívás címen. A kihívást elfogadóknak egyéniben, vagy csapatban kell teljesíteni a 66 km-es távot április 20. és május 3. között. Mindenkinek ott, ahol a kijárási korlátozás szabályai erre számára lehetőséget adnak. A teljesítményeket pedig az esemény facebook oldalára kell feltölteni #KOKI #KOraKIhívás hashtaggel - tudatták közleményben.

A kihívásra több százan jelentkeztek. Olyan ismert emberek is részt vesznek, mint Lubics Szilvia (többszörös Spartathlon győztes), Bódics Tamás (Spartathlon bajnok), Dr. Zacher Gábor (toxikológus), Dr. Velkey Görgy (a Bethesda Gyermekkórház igazgatója), Bicsák Bence (válogatott triatlonos), Bérces Edit (világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok ultramaratoni futó).

Az Alapítvány minden évben Anyák napján rendezi meg a "Másodszor is célba érünk!" jótékonysági váltófutást a koraszülöttekért, amelynek 66 km-es távja a Zalai-dombság vadregényes tájain vezet,  10 váltóponttal. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futáson résztvevők megtett távjai az Alapítvány által működtetett koraszülöttmentő szirénázó kilómétereit szimbolizálják. Idén ez a rendezvény az ismert okok miatt nem valósulhatott meg, de mégsem szakadt meg a hagyomány.

Magyarország számos vidékéről neveztek egyéni futók és csapatok, családok, baráti társaságok és sport klubok a virtuális váltófutás kihívásra. De vannak akik Németországban, Franciaországban, Norvégiában, Oroszországban vagy Tajvanon teljesítik a teljes távot, vagy annak egy szakaszát.

A koraszülött futásnak elengedhetetlen szereplői a kórházi csapatok, akik az elhívatott  egészségügyi oldalt képviselik.  A Bethesda Gyermekkórház például 4 csapattal 264 km-t teljesített.

A Korszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a KoraKIhívást követően összesen 14 000 000 Ft értékű eszközadománnyal támogatja a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályát.  Két intubáláshoz/lélegeztetéshez használt videolaryngoscopot, egy központi és hozzátartozó intenzív monitorokból álló monitorrendszert adományoz a megyei intézménynek, mely a COVID-19 járvány idején különösen fontos szolgálatot teljesíthet az intenzív ellátást igénylő csecsemők kezelésében, gyógyításában. Mindezek mellett még egy Európában is csak kevés intenzív osztályon használt, Magyarországon pedig elsőként alkalmazott monitort is beszerzett az alapítvány,  amely a súlyos állapotú  gyermekek alapvető életfunkciói mellett az agy elektromos  működését is folyamatosan tudja vizsgálni - írták. További részletek itt találhatók

Legolvasottabb cikkeink