• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A daganatos gyermekeket segíti a TEGY új gyűjtése

Hírek Forrás: MTI

A TEGY program idén is az egészséges klinikai táplálkozásra összpontosít.

A leukémiás és daganatos gyermekek testi-lelki rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozását támogatja az idei Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) program október 1. és november 4. között.

A daganatos betegséggel kezelt gyermekek szinte mindegyikénél megfigyelhető testsúlyváltozás a szteroid vagy a kemoterápiás kezelések hatására, ez a gyerekek kilencven százalékánál problémát jelent. A TEGY program ezért idén is az egészséges klinikai táplálkozásra összpontosít, emellett kiemelten támogatja a gyermekek és családtagjaik kezelés utáni lelki rehabilitációját - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

Az elmúlt év programjának köszönhetően az ország gyermekonkológiai központjaiban sikerült felállítani egy-egy táplálkozási szakemberekből álló csapatot, amelyeknek az év elejétől elsődleges feladatuk a gyerekek állapotfelmérése és a szülőknek szóló szaktanácsadás.

Az idén összegyűlő pénzből tovább támogatják a csapatok munkáját és kiemelt figyelmet szentelnek a kicsik lelki rehabilitációjának. "Célunk, hogy 2013 májusa és novembere között biztosítsuk a teljes ellátási költséget a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családtagjaik számára a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonban" - fejtette ki Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke.

A bakonyszücsi Második Otthonban a betegségből felépült gyermekek családtagjaikkal együtt vehetnek részt egy rehabilitációs tréningen, amely a fizikai gyógyulás után abban nyújt nekik segítséget, hogy fel tudják dolgozni a gyakran évekig tartó kezelések okozta traumákat.

A TEGY program tizenegy éve támogatja már a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot, ez alatt az idő alatt összesen több mint 263 millió forint gyűlt össze a leukémiás és daganatos beteg gyermekek támogatására.

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózattal együttműködésben, társadalmi támogató programjának keretein belül a Danone Kft. az elmúlt évekhez hasonlóan idén is minden egyes eladott Könnyű és Finom joghurt árából egy forintot ajánl fel a programnak.