• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Fidesz nem élt az ad hoc meghívással

Hírek Forrás: MTI

A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke vasárnap a kormánykoalíció lovasberényi egyeztetésének helyszíne közelében.

Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke azt kérte az ellenzéki politikustól, hogy menjen be vele az egyeztetésre, ott mondja el pártja álláspontját, az alelnök azonban nem élt a lehetőséggel.

A sajtó nyilvánossága előtt lezajlott párbeszéd során Pelczné Gáll Ildikó azt mondta: a Fidesz egészségügyi programja elolvasható a párt választási programjában. "Csinálják vissza, amit elrontottak, és akkor van miről tárgyalnunk" - tette hozzá.

Gál J. Zoltán erre úgy reagált: sokadszorra hallják, hogy a Fidesz mivel nem ért egyet, de "a lovasberényi kerítésnél, brüsszeli folyosókon, vagy a Kossuth tér előtti parkolóban" nem lehet modernizálni az országot.

A Fidesz alelnöke végül nem ment be a koalíciós egyeztetésre, hanem azt mondta: az egészségügy átalakítására törvényjavaslatot terjesztenek elő, mert ennek a vitának a parlamentben a helye. Mint hozzátette: a Fidesz fontosnak tartja a pártok, frakciók közötti egyeztetést, s amennyiben a kezdeményezés hivatalosan is elhangzik - megbeszélnek egy időpontot - és élni fognak a lehetőséggel.

Pelczné Gáll Ildikó "Több biztosító, kevesebb kórház", "Több biztosító, több járulék", "Több biztosító - hosszabb várólisták" feliratú transzparenssel felvonuló Fidelitas-os fiatalokkal érkezett a koalíciós tárgyalások színhelye elé, s fejtette ki a Fidesz álláspontját az egészségügy átalakításával kapcsolatos kérdésekről. Úgy fogalmazott, hogy a több-biztosítós modell kialakításával az egészségügyi ellátás "nem alapvető alapjogunk lesz", hanem kiváltsággá fog átalakulni, "egyesek kiváltsága lesz a gyógyulás". Szavai szerint a több-biztosítós rendszerrel nem más fog megtörténni, mint az egészségügyi biztosítási kassza privatizációja. A rendszer bevezetése - vélte az alelnök - előrevetíti a hosszú várólisták kialakulását is.

A Fidesz az egészségbiztosítási pénztár fejlesztését, változtatását támogatja, sőt azt szükségesnek is tartja - tete hozzá. Mint mondta, ötletelés helyett a kormánypártoknak szakmai munkát kellene folytatniuk. Ha kellő időben elkezdték volna az egyeztetést, akkor Lovasberényben nem két, merőben ellentétes álláspontot kellene közelíteni, hanem olyan szakmai átalakítás történne meg, amelytől az egészségügyi ellátás színvonala ténylegesen emelkedne - vélekedett Pelczné Gáll Ildikó.

Legolvasottabb cikkeink