• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Kékszalag a hospice alapítványért

Hírek Forrás: Weborvos

Idén a verseny bevételeiből a Magyar Hospice Alapítványt támogatják.

A 43. Kékszalag Telekom Nagydíj szervezői idén a verseny bevételeiből a Magyar Hospice Alapítvány gyermek otthonápolási tevékenységét támogatják. A Magyar Vitorlás Szövetség és a versenyt szervező Stromboly Event Kft. is egy-egy nagyobb összeggel segíti a Magyar Hospice Alapítványt, és arra kéri a versenyzőket, hogy lehetőségeikhez képest maguk is járuljanak hozzá ehhez a nemes célhoz. Erre a nevezésnél nyílik lehetőség, ahol az Alapítvány képviseletében többek között Dobó Kata színművész és Pataki Ági producer várja az adományokat.

„Ha minden versenyző csak ezer forinttal támogat minket, akkor tíz vitorlázó - egy nagyobb hajó legénysége - támogatásával már két betegnek és családjának tudunk otthonában magas szintű ellátást - fájdalomcsillapítást, lelki támaszt, tüneti kezelést - biztosítani, hogy a család az utolsó percig együtt lehessen' - mondta Dobó Kata.

Magyarországon 1991-ben a Polcz Alaine által vezetett Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. Az Alapítvány - felismerve a családi kapcsolatokban rejlő erőt - húsz éve dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után otthonukban kaphassanak teljes körű, a testi és a lelki igényeket is szem előtt tartó magas színvonalú egészségügyi ellátást.

Az ápolás, fájdalomcsillapítás egyénre szabott és térítésmentes.
Húsz év tapasztalata alapján idén elindult a gyerek hospice szolgáltatás. A család nyújtotta biztonság minden életkorban fontos, de különösen nagy jelentőségű a beteg gyerekek esetében, akik szülőkhöz, testvéreikhez való intenzív kötődésük révén még több előnyét élvezik annak, ha korszerű tüneti kezelést otthonuk biztonságában kaphatják meg.

Négy köztársasági elnök felesége vállalta közösen az idén 20 éves Magyar Hospice Alapítvány jubileumi programjainak fővédnökségét. Göncz Árpádné, Mádl Dalma, Sólyom Erzsébet és Schmittné Makray Katalin személyes szerepvállalásával és megjelenésével kívánt súlyt adni e hiánypótló egészségügyi szolgáltatás fontosságának.

A Magyar Hospice Alapítvány költségei hatvan százalékát adományokból és pályázatokból fedezi. Művészek, közéleti személyiségek, üzletemberek személyes közreműködésükkel igyekeznek segíteni, hogy betegek százai kapjanak méltó egészségügyi ellátást és lelki támaszt. A hospice munkát több mint száz képzett önkéntes segíti. 2010-ben az Év önkéntese díjat is az alapítvány önkéntese nyerte el.