• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A klinikai kutatásokra fókuszál a Semmelweis Szimpózium

Regionális hírek 2021.11.08 Forrás: Semmelweis Egyetem
A klinikai kutatásokra fókuszál a Semmelweis Szimpózium

A három napos program alatt több mint 50 előadás hangzik majd el, és csaknem húsz nemzetközi előadó érkezik a tudományos eseményre.

Az új fejlesztések első lépését jelentő fázis I. vizsgálatok, a COVID-19 alatti kutatások, valamint a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos szabályozási kérdések is az idei, november 16-18. közötti Semmelweis Szimpózium vezetői témái között szerepelnek. A három napos program alatt több mint 50 előadás hangzik majd el, és csaknem húsz nemzetközi előadó érkezik a Semmelweis Egyetem legnagyobb presztízsű tudományos eseményére - adta hírül az egyetemi portál.

„A klinikai kutatások nélkülözhetetlenek az új terápiák, innovációk fejlesztéséhez, és így ahhoz is, hogy betegeinknek minél hatékonyabb ellátást biztosítsunk. A klinika vizsgálatok számának bővítése – ami fontos célja a Semmelweis Egyetemnek – növeli a tudományos teljesítményünket is, és ezáltal a rangsorokban való további előrelépéshez is hozzájárul – hangsúlyozta az idei szimpózium témaválasztása kapcsán dr. Merkely Béla rektor, aki dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettessel együtt az idei rendezvény főszervezője. A programban kiemelten szerepel a transzlációs medicina is, amelynek feladata, hogy a felfedezések minél előbb a betegágy mellett hasznosuljanak – tette hozzá.

Mint kiemelte: a szimpózium hagyományosan a Semmelweis Egyetem legnagyobb presztízsű nemzetközi tudományos rendezvénye. Az eseményen a résztvevők megismerhetik az adott terület legújabb tudományos eredményeit és innovációit, emellett lehetőséget ad a program a nemzetközi együttműködések bővítésére, ipari partnerekkel való kapcsolatépítésre is. 

A Semmelweis Egyetemen már most is számos klinikai vizsgálat folyik, ugyanakkor van még további potenciál ezek mennyiségének és minőségének növelésére – mondta a témaválasztás kapcsán dr. Ferdinandy Péter. Hozzátette: ezzel a céllal jött létre idén dr. Filakovszky János vezetésével a Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ (4K), amely szintén bemutatkozik az eseményen. Az előadók között vannak egyetemi munkatársak éppúgy, mint az adott terület nemzetközi szaktekintélyei. A több mint 50 előadás 6 nagy témacsoport köré rendezve hangzik el – ismertette. Az eseményről készült előzetes teljes terjedelemben itt olvasható

Az angol nyelvű, 3 napos esemény helyszíne az Elméleti Orvostudományi Központ lesz, a részvétel ingyenes, de regisztrációköteles. Jelentkezni a program honlapfelületén keresztül lehet.

A részletes program ide kattintva olvasható.

Legolvasottabb cikkeink