• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

A klinikai kutatásokra fókuszál a Semmelweis Szimpózium

Regionális hírek 2021.11.08 Forrás: Semmelweis Egyetem
A klinikai kutatásokra fókuszál a Semmelweis Szimpózium

A három napos program alatt több mint 50 előadás hangzik majd el, és csaknem húsz nemzetközi előadó érkezik a tudományos eseményre.

Az új fejlesztések első lépését jelentő fázis I. vizsgálatok, a COVID-19 alatti kutatások, valamint a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos szabályozási kérdések is az idei, november 16-18. közötti Semmelweis Szimpózium vezetői témái között szerepelnek. A három napos program alatt több mint 50 előadás hangzik majd el, és csaknem húsz nemzetközi előadó érkezik a Semmelweis Egyetem legnagyobb presztízsű tudományos eseményére - adta hírül az egyetemi portál.

„A klinikai kutatások nélkülözhetetlenek az új terápiák, innovációk fejlesztéséhez, és így ahhoz is, hogy betegeinknek minél hatékonyabb ellátást biztosítsunk. A klinika vizsgálatok számának bővítése – ami fontos célja a Semmelweis Egyetemnek – növeli a tudományos teljesítményünket is, és ezáltal a rangsorokban való további előrelépéshez is hozzájárul – hangsúlyozta az idei szimpózium témaválasztása kapcsán dr. Merkely Béla rektor, aki dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettessel együtt az idei rendezvény főszervezője. A programban kiemelten szerepel a transzlációs medicina is, amelynek feladata, hogy a felfedezések minél előbb a betegágy mellett hasznosuljanak – tette hozzá.

Mint kiemelte: a szimpózium hagyományosan a Semmelweis Egyetem legnagyobb presztízsű nemzetközi tudományos rendezvénye. Az eseményen a résztvevők megismerhetik az adott terület legújabb tudományos eredményeit és innovációit, emellett lehetőséget ad a program a nemzetközi együttműködések bővítésére, ipari partnerekkel való kapcsolatépítésre is. 

A Semmelweis Egyetemen már most is számos klinikai vizsgálat folyik, ugyanakkor van még további potenciál ezek mennyiségének és minőségének növelésére – mondta a témaválasztás kapcsán dr. Ferdinandy Péter. Hozzátette: ezzel a céllal jött létre idén dr. Filakovszky János vezetésével a Klinikai Kutatásokat Koordináló Központ (4K), amely szintén bemutatkozik az eseményen. Az előadók között vannak egyetemi munkatársak éppúgy, mint az adott terület nemzetközi szaktekintélyei. A több mint 50 előadás 6 nagy témacsoport köré rendezve hangzik el – ismertette. Az eseményről készült előzetes teljes terjedelemben itt olvasható

Az angol nyelvű, 3 napos esemény helyszíne az Elméleti Orvostudományi Központ lesz, a részvétel ingyenes, de regisztrációköteles. Jelentkezni a program honlapfelületén keresztül lehet.

A részletes program ide kattintva olvasható.

Legolvasottabb cikkeink