• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A magánegészségügy növekvő népszerűsége: stabil tendencia a nyári hónapokban

Hírek 2023.09.04 Forrás: Weborvos
A magánegészségügy növekvő népszerűsége: stabil tendencia a nyári hónapokban

A Medio Medtech adatai szerint az idei nyár során 2% növekedést tapasztaltak a magánklinikai foglalások terén az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Medio MedTech Zrt., amely online digitális foglalási megoldást nyújt az országban működő több mint 250 magánegészségügyi intézmény számára, arról tájékoztatott, hogy a magánegészségügyi vizsgálatok iránti kereslet az idei nyári hónapokban 2,3%-kal emelkedett 2022 azonos időszakához képest.

Gáspár Péter, a vállalat vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Bár az idén nyáron észrevehető volt egy kisebb visszaesés a foglalásokban a tavaszi hónapokhoz képest, ezt elsősorban a páciensek és az orvosok vakációjával magyarázhatjuk. Az augusztusi statisztikák alapján azonban látható, hogy a nyári szünet után mind a betegek, mind az orvosok aktívan térnek vissza a magánegészségügyi szolgáltatásokhoz, és a foglalások száma ismét dinamikusan nő. Kiemelten aktívak a páciensek a hét első felében, különösen hétfőn és szerdán, ekkor regisztrálják a legtöbb telefonos és online érdeklődést.”

A Medio MedTech által fejlesztett és működtetett Medio Digitális Klinika átfogó informatikai rendszert nyújt a magánegészségügyi foglalások és az adminisztrációs feladatok kezelésére. A platform az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, különösen a COVID-19 járvány kitörését követően. 2020 májusában, a pandémia kezdetén, havonta átlagosan 2000 foglalást regisztráltak a rendszerben. Ezzel szemben 2023 májusában már 108.673 páciens használta a platformot időpontfoglalásra.

Gáspár Péter hozzátette: „Nagy előnyt jelent magánklinikai partnereink számára, hogy nem csak az általános piaci trendekre támaszkodhatnak. A Medio Digitális Klinika Vezetői Információs Rendszere részletes, többdimenziós statisztikai adatokkal szolgál az intézmények saját tevékenységéről, lehetővé téve számukra a gyors és tájékozott döntéshozatalt.”

A Medio MedTech tájékoztatása szerint a foglalási adatokat a legnagyobb gondossággal, bizalmasan kezelik. Az automatizált statisztikai adatgyűjtést kizárólag a magánegészségügyi piac tájékoztatása érdekében végzik, teljes mértékben tiszteletben tartva a szerződéses és adatvédelmi előírásokat.

 

Legolvasottabb cikkeink