• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A társszakmák felé nyitott a SIASTOK

Hírek Forrás: Semmelweis Egyetem
A társszakmák felé nyitott a SIASTOK

Országos és nemzetközi hálózatot építettek fel az aneszteziológia-intenzív terápia, sürgősségi- és katasztrófa orvostan és a társzakmák között.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (AITK) szervezésében idén kilencedik alkalommal szervezték meg a SIASTOK-ot, mely mostantól új névvel és kibővített tematikával folytatódik. A mozaikszó már nem a ,,Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvos Kongresszus" hanem a ,,Sürgősségi, Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai Szakterületek és Társszakmák Országos Konferenciája" jelentést takarja - tudósított a rendezvényről az egyetem honlapja.

Dr. Gál János, az AITK igazgatója, a szervező bizottság elnöke a háromnapos rendezvény megnyitóján elmondta, az elmúlt kilenc évben tudatos munkával építettek fel az országos és nemzetközi hálózatot az aneszteziológia-intenzív terápia, sürgősségi- és katasztrófa orvostan és a társzakmák között.

Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes örömét fejezte ki, hogy a konferencia név-, és szemléletváltozásának köszönhetően ezután saját szakterülete, a fogorvoslás is beilleszthető lesz a program tematikájába. Hozzátette: a Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégiumi Tanács elnökeként, Dr. Iványi Zsolt az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika képzési és kutatási klinikaigazgató-helyettesének szakmai segítsége mellett, idén megkezdik a fogászati kezelésekben alkalmazható gázok véleményezését. A rektorhelyettes beszédében megjegyezte, reméli, a 2019-es SIASTOK rendezvényen már bemutathatják az egységes iránymutatást.

Dr. Karádi István, a III. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára, a MOTESZ leköszönő elnöke beszédében kifejtette, az intenzív ellátásról, az anesztéziáról és sürgősségi osztályokon dolgozó orvosokról és szakdolgozókról csak a legnagyobb tisztelettel lehet beszélni, hiszen nap mint nap élet-halál küzdelmet folytatnak. Hangsúlyozta, szerinte egy orvos akkor igazán orvos, ha az akut helyzetekben is képes megfontoltan cselekedni, ennek mindennapi gyakorlatát pedig az említett kollégáktól lehet a leginkább ellesni. A teljes beszámoló itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink