• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Alkoholmérgezés, tűz és baleset lett a vége

Hírek Forrás: MTI

OKF: pirotechnikai termék miatt 19 tűzesethez riasztották a tűzoltókat éjszaka.

A tűzoltókat az elmúlt éjszaka folyamán országosan összesen 19 pirotechnikai termék miatti tűzesethez riasztották - közölte az MTI-vel péntek reggel Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője. A 19 esetből 17 szabadtéri tűz volt, ezek során elsősorban tuják, illetve kukák gyulladtak meg a tűzijátékoktól. A Nógrád megyei Ősagárdon egy forgalomból kivont személygépkocsi is kigyulladt.

Két esetben lakóházban okozott tüzet a felhasznált pirotechnikai termék. Nyíregyházán egy családi ház padlásterén kis mennyiségű papír égett, illetve Veszprémben egy első emeleti lakás erkélyén gyulladtak ki az ott tárolt használati tárgyak.

Pirotechnikai termék okozta tűzeset kapcsán személyi sérülésről a katasztrófavédelem ügyeleteire nem érkezett bejelentés.

Az este folyamán több olyan tűzesetnél is tűzoltói beavatkozásra volt szükség, amelyeket feltehetően nem pirotechnikai termék okozott. Simontornyán egy családi ház egyik szobájában gyulladtak meg berendezési tárgyak. A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett.

Nyíregyházán egy lakóépület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében. A lángok a családi ház garázsára is átterjedtek, a helyiségben pedig egy gázpalack is felrobbant. Dunakeszi külvárosában egy negyven négyzetméter alapterületű hétvégi ház gyulladt ki. Szigetmonostoron egy hétvégi ház kandallója, Kartalon pedig egy vegyes tüzelésű kazán robbant fel egy családi ház pincéjében. Hajnalban Zalaigrice településen egy lakatlan családi ház tetőszerkezete és melléképülete gyulladt meg.

(Szilveszterezők tűzijátékot lőnek ki egy társasház ablakából Budapest belvárosában 2015. december 31-én. MTI Fotó: Sóki Tamás)

Három halálos közúti baleset történt szilveszterkor
Három közlekedési balesetben három ember vesztette életét az ország közútjain szilveszter napján - közölte a rendőrség péntek reggel a honlapján. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 33 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A halálos baleseteken felül tíz esetnél súlyosan, húsz balesetben könnyebben sérültek meg.

A szolgálatot ellátó állomány 145 embert állított elő, köztük 58 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 14 embert ittas vezetés gyanúja miatt.

Idén kevesebben kerültek kórházba alkoholmérgezéssel
Most szilveszterkor az előzőnél jelentősen kevesebb embert vittek alkoholmérgezéssel kórházba a fővárosban - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorfolyamában.

Az M1 tudósítója elmondta: míg az előző szilveszterkor körülbelül 200, most a két ügyeletes kórházba összesen nagyjából száz embert vittek be a mentők alkoholmérgezés miatt.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ügyeletére mintegy negyven ember került súlyosan ittas állapotban. A másik ügyeletes Péterfy Sándor utcai kórházba nagyjából ötven embert szállítottak a mentők. Köztük 10-15 volt a fiatalkorúak száma - tudta meg a tudósító.

Kézsérülés, drogbetegek - nagyüzem a mentőknél is