• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Átvették a magyar magzatvédők aláírásait

Hírek Forrás: MTI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) átvette az európai magzatvédő kezdeményezés hazai aláírásait.

Az NVI átvette az Egy közülünk elnevezésű európai polgári kezdeményezés Magyarországon gyűjtött aláírásait hétfőn Budapesten. A kezdeményezéssel azt akarják elérni, hogy az EU ne támogasson olyan kutatásokat, melyekben megfogant életeket pusztítanak el.

Frivaldszky Edit, az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület elnöke, a kezdeményezés magyarországi koordinátora azt közölte, az előírthoz képest több mint háromszor annyi aláírást sikerült összegyűjteniük egy év alatt, összesen közel 53 ezret (52.806-ot a szükséges 16.500 helyett).

Az aláírások többségét, közel 44 ezret aláírásgyűjtő íveken, míg a többit - amelyeket az interneten gyűjtöttek - elektronikus formában, egy CD-n adták le az NVI vezetőjének, Pálffy Ilonának. Hozzátette: az európai polgári kezdeményezések között eddig ebben sikerült a legtöbb aláírást összegyűjteni, ez pedig azt jelzi, hogy Európában fontos érték az emberi élet védelme.

Frivaldszky Edit tájékoztatása szerint az Európai Unió húsz országában összesen 1 millió 891 ezer aláírást gyűjtöttek össze az emberi élet védelmében indított "One of us" elnevezésű polgári kezdeményezés során.

Elmondta, a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unióban a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez és a méltósághoz való jog. Az aláírók - egymillió érvényes aláírás esetén - így közvetlenül kérhetik az Európai Bizottságot, hogy az EU ne támogasson olyan kutatásokat, melyekben megfogant életeket pusztítanak el.

Frivaldszky Edit, az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület elnöke (b) átadja az Egy közülünk elnevezésű európai polgári kezdeményezés Magyarországon gyűjtött aláírásait Pállfy Ilonának, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetőjének. Fotók: MTI - Marjai János

Pálffy Ilona az aláírások hivatalos átvétele után elmondta, a leadott aláírásokról rövidesen tájékoztatják a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), és a testület várhatóan elrendeli majd az aláírások érvényességének ellenőrzését. A feladatot végző Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) ezt követően három hónapja lesz a tételes és gépi ellenőrzésre.

A KEKKH tájékoztatja majd az NVB-t arról, hány érvényes aláírást találtak a leadott íveken, illetve a CD-n. A bizottság ennek eredményéről igazolást állít ki, amit megküld a magyarországi kezdeményezőknek, akik azt továbbítják az Európai Bizottsághoz. Frivaldszky Edit pedig azt mondta, ez után kérhetik majd hivatalosan az Európai Bizottságot arra, hogy tűzze az Európai Parlament napirendjére a kérdést. Hozzátette: erre várhatóan jövő tavasszal vagy ősszel kerülhet sor.

Legolvasottabb cikkeink