• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az elhízás súlyos betegség, kezelni kell!

Hírek Forrás: Weborvos

A szakmai konferencia után országos szűrőnapot tart az elhízástudományi hálózat.

A hazai elhízástudomány legnagyobb rendezvényét – a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) XIV. Kongresszusát – 2015. március 20-21. között (pénteken 10.00 órai kezdettel) rendezik meg Budapesten, a Magyar Telekom Székházban (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.).

A Kongresszus fővédnöke – az előző évekhez hasonlóan – dr. Áder János Köztársasági Elnök úr, védnöke Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

A MOMOT elnöksége ebben az évben is az egyes határterületek (kardiológia, diabetológia, lipidológia, hypertonológia stb.) neves hazai képviselőit kérte fel összefoglaló előadások megtartására.

A MOMOT XIV. Kongresszusán is átadásra kerül a MOMOT elnöke által 2012. évben alapított „Egészséges Életért" díj, amelyet azon személyek, vállalatok, szervezetek kapják, akik saját területükön kiemelkedő tevékenységet végeznek az egészség megőrzéséért, az egészségre nevelésért, vagy kimagasló eredményeket értek el tudományos kutatások terén.

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, csatlakozva az európai elhízás elleni naphoz, 2015. május 22-én pénteken délelőtt 9–13 óráig „FOGJUNK ÖSSZE, MOMOT-tal AZ ELHÍZÁS ELLEN" címmel, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban a prof. dr. Bedros J. Róbert vezetésével működő Országos Obezitológiai Centrum, valamint a hazai Obezitológus Hálózat és az egészségügyi intézmények bevonásával Országos Szűrőnapot szervez a lakosság számára.

A központi rendezvény helyszíne a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház (XI. Budapest, Tétényi út 12–16.) „K" épület földszintje.

A rendezvény valamennyi helyszínén ingyenes szűrővizsgálatokat végeznek, többek között az elhízás és kísérőbetegségek területén (testzsír, koleszterin, vérnyomás és vércukor meghatározás), valamint előadásokra, orvosi és diétás tanácsadásokra kerül sor.

- Az Országos Szűrőnap megrendezésével célunk az, hogy motiváljuk és támogassuk a túlsúlyos embereket abban, hogy megtegyék azokat az életmódbeli változtatásokat, amellyel fenntarthatják az egészséges testsúlyukat, és ezzel javítsák életminőségüket, élettartamukat - mondta el Prof. dr. Bedros J. Róbert, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke.

Legolvasottabb cikkeink