• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az MSZP a kormányt okolja a csökkenő születésszámért

Hírek Forrás: MTI

A tavalyi enyhe javulás után a 2013-as év minden eddiginél tragikusabb adatokat hozhat. A Fidesz-frakció válaszolt.

Az MSZP szerint a kormány politikájának egyértelmű bukását jelzi, hogy a születendő gyermekek száma drasztikusan csökkent az elmúlt években, az idén pedig várhatóan a legalacsonyabb lesz a rendszerváltás óta.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták elnökségi tagja erről szombaton, a Fidesz fővárosi székháza előtt beszélt, a székházat a "meg nem született gyermekek bölcsőjének" nevezve.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az idei első fél évben 4,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint tavaly. Az elmúlt huszonhárom évben 2011-ben született a legkevesebb, 88 ezer gyermek, a tavalyi enyhe javulás után azonban a 2013-as év minden eddiginél tragikusabb adatokat hozhat - fejtette ki.

Az MSZP elnökségi tagja szerint mindezért a kormány gazdaságpolitikájának, valamint szociális, egészségügyi és oktatási intézkedéseinek bukása tehető felelőssé.

A gyermekvállalási kedv növeléséhez mindenekelőtt a családok biztonságérzetén és jövőképén kell javítani, például a munkahelyteremtéssel - fejtette ki Bangóné Borbély Ildikó, aki megjegyezte azt is, a népességnövekedés szempontjából is nagyon hiányzik az a szerinte félmillió fiatal, aki jelenleg külföldön él és dolgozik.


Fidesz: a kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz

A Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez, szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést. Így reagált a Fidesz-frakció szombaton arra, hogy az MSZP szerint a kormány politikájának bukását jelzi a csökkenő születésszám.

"A születésszám csökkenése valóban hosszú évek óta tartó, hatalmas probléma Magyarországon, amiért a Gyurcsány-Bajnai-kormányt komoly felelősség terheli. A baloldal ugyanis nemhogy semmit nem tett ennek megállítására, de családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint kifejtették, a munka mellett gyermeket vállalókat magas adókulcsokkal sújtották, nem létezett családi adókedvezmény, háromról két évre csökkentették a gyest, duplájára emelték a rezsiköltségeket és megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket, devizacsapdába hajszolva ezzel családok ezreit. A baloldal családpolitikája megbukott - írták.

Ezzel szemben a Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez: családi adórendszert vezetett be, visszaállította a 3 éves gyest, ismét vannak otthonteremtési programok; az édesanyák foglalkoztatását adókedvezményekkel segíti, a családok terheit rezsicsökkentéssel is mérsékli, az óvodai férőhelyek és a családi napközik számát pedig növeli a kormány - sorolta fel az intézkedéseket a Fidesz-frakció, hozzátéve: ősszel újabb családokat segítő intézkedésekről születhet döntés.

Legolvasottabb cikkeink