• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Az Újpest FC a méhnyakrákot is legyőzné

Hírek Forrás: Weborvos

A Mályvavirág Alapítvány és az Újpest FC közösen hívja fel a figyelmet a méhnyakrák megelőzésre.

Sokakat érint, mégis keveset beszélünk róla, pedig megfelelő figyelemmel és terápiával rengeteg életet megmenthetnénk. A méhnyakrák a nők egyik legnagyobb ellensége, amellyel szemben Magyarországon már nemcsak az orvostársadalom szólal fel, hanem 2013 óta a Mályvavirág Alapítvány is, ez volt az első olyan civil szervezet hazánkban, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik.

Az alapítvány 2016-tól a férfiak segítségét is kéri társuk egészségének megőrzéséért, hiszen a férfiak férjként, testvérként, apaként is nagyon sokat tehetnek a prevencióért szeretetteik érdekében.

A közös munka jegyében az Újpest FC több tagja is a kezdeményezés aktív résztvevője, arca lesz - tudatták közös közleményükben..

Az együttes kapitánya, Balajcza Szabolcs és az ország egyik legjobb hátvédje, Kecskés Ákos, családtagjaikkal együtt hívják majd fel a figyelmet a betegség megelőzésének és kezelésének fontosságára. Sport koordinátoruk, korábbi legendás csatárunk, Kabát Péter is kiveszi a részét az együttműködésből, és édesanyjával együtt áll majd az alapítvány rendelkezésére a klubbal közösen szervezett programokon. Ezen felül az Újpest FC ügyvezető igazgatója, dr. Gyarmati Eszter különböző média megjelenésekkel és nyilatkozatokkal segíti a jövőben az alapítvány munkáját. A közös kampánnyal példát szeretnének mutatni abban, hogy a férfiaknak milyen nagy szerepe lehet abban, hogy a párjuk komolyan vegye a méhnyakrák megelőzést, hiszen az éves szűrővizsgálat életet menthet .

"Rengeteg programmal készülnek az alapítvánnyal karöltve. A szezon első mérkőzésén a Honvéd elleni rangadón a kezdőrúgás joga az alapítványé lesz, és a nagy sikerű Szevasz Teraszunkon ezentúl mályvaszínű karkötőket is lehet majd készíteni. A karkötőket az alapítvány által megkezdett hagyományt folytatva egy a méhnyakrák kezelésével, és gyógyításával foglalkozó kórháznak juttatjuk el, továbbra is biztosítva a gyógyuló Nőket arról, hogy „Nincsenek Egyedül!". Mindezek mellett látványos flash mobokat is tervezünk, amelyekkel hatékonyan hívhatjuk fel a figyelmet a szűrés és a védőoltás, illetve a betegség kezelésének fontosságára" - áll a közleményben. Az alapítványról és a betegségről:

Legolvasottabb cikkeink