• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az UNICEF is viszi a védőfelszereléseket, adományokat

Hírek 2020.04.22 Forrás: Weborvos
Az UNICEF is viszi a védőfelszereléseket, adományokat

Több vállalat és magánszemély is azonnal csatlakozott, hogy a maga eszközeivel támogassa a legvédtelenebb gyerekeket.

Az UNICEF Magyarország megkezdte védőfelszerelések és más adományok kiszállítását a koronavírus járvány alatt is heroikus munkát végző hazai gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési és gyermekgyógyászati intézményeknek. A szervezet munkatársai és önkéntesei az intézmények igényeinek megfelelően összesen 6200 darab sebészmaszkot és 1570 darab speciális maszkot (FFP2) adtak át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet, az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztálya, több vidéki gyermekotthon, valamint egy fővárosi anyaotthon dolgozóinak - tudatták közleményben.

Pár nappal korábban az UNICEF Magyarország Kilátó programjában résztvevő gyermekotthonok kézfertőtlenítőből, lázmérőkből és maszkokból álló csomagokat vehettek át, de a támogatók segítségével élelmiszert, tisztítószereket és játékokat is sikerült eljuttatni rászoruló, bevételüket elveszítő családoknak és a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek. Az UNICEF Magyarország várja további vállalatok és magánszemélyek jelentkezését, hogy még több segítséget tudjon célba juttatni a krízis csendes áldozatainak.

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos gyermekek ellátását végző intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt a vírushelyzet kapcsán. Az igénylista alapján egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van égető szükségük. Több vállalat és magánszemély is azonnal csatlakozott a felhíváshoz, hogy a maga eszközeivel támogassa az UNICEF kezdeményezését és ezen keresztül a legvédtelenebb gyerekeket. Azokat, akiket a mostani krízis is a lehető legérzékenyebben érint.

„A gyermekvédelmi gondoskodásban élő közel 23 ezer gyerek különösen nehéz helyzetben van, hiszen az intézményekben szigorú ki- és bejárási tilalom lépett életbe, a gyerekek nem találkozhatnak a családjaikkal, a technikai felszereltség gyakran nem alkalmas az online oktatásra, kapcsolattartásra. A gyermekvédelmi szektorban dolgozók heroikus, emberfeletti munkát végeznek nap mint nap, önfeláldozó módon küzdenek a gyerekekért. Az UNICEF Magyarország nekik is segíteni kíván mentális szaktanácsadással, terheik csökkentésével, intézményeik felszerelésével” – mondta Sebhelyi Viktória, az UNICEF Magyarország gyermekjogi vezetője.

A kiszállítások a következő napokban tovább folytatódnak, az igénylista hosszú és napról napra frissül, így a UNICEF Magyarország várja a további vállalatok jelentkezését, hogy akár természetbeni, akár pénzbeli adományaikkal csatlakozzanak a közös fellépéshez. A magánszemélyek az UNICEF koronavírus elleni hazai és globális küzdelmét is támogathatják adományaikkal. 

Csatlakozás és további információk itt: https://unicef.hu/koronavirus/. Kapcsolatfelvétel: járvány@unicef.hu

Köszönjük a Petite Geneve Petrovic Kft, a SPAR Magyarország, a Henkel Magyarország, a Richter Gedeon Nyrt., az IKEA Magyarország, a POLCZ és a MyMiniversum felajánlásait - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink