• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Azonnali bónusz az egészségtudatosságért

Hírek Forrás: HealthOnline

30 eurót kaptak, akik három egészségért tett intézkedésüket igazolták.

A biztosítottaik 2013-ban tanúsított egészségtudatos magatartását a német KKH Kaufmännische Krankenkasse (KKH) és a Deutsche Angestellten-Krankenkasse Gesundheit (DAK-Gesundheit) összesen 31,6 millió euró prémium kifizetésével jutalmazza, amelyből tagjainak a KKH 16,6 millió, a DAK-Gesundheit 15 millió euró prémiumot juttat vissza -adta híról a HealthOnline.

A KKH statisztikái alapján több mint 300 ezer egészségtudatos tagját jutalmazta meg. A pénztártagok közül 155 ezren vettek részt a „Pro Boni Basis" programon. Az említett programon résztvevő tagok közül azok részesültek azonnali 30 euró bónusz kifizetésében, akik 12 hónapon belül három egészségért tett intézkedés végrehajtását is igazolni tudták. Az egészséggel kapcsolatos intézkedések között említhető az aktív sportegyesületi tagság, meghatározott szűrővizsgálatokon vagy minőség-ellenőrzött prevenciós kurzusokon való részvétel.

2013-ban a KKH tagjai körében a családok között különösen vonzónak mutatkozott a gyermekek után járó bónusz, melynek révén a szülők gyermekeik nagykorúságáig összesen 1800 eurót is megtakaríthatnak, amennyiben azok rendszeresen eljárnak megelőző vizsgálatokra vagy megszerzik a német sportjelvényt. Tavaly a pénztár adatai szerint a német sportjelvény megszerzésével kapcsolatos programra 115 ezer gyermek és serdülőkorú fiatal iratkozott fel.

A DAK-Gesundheit az egészségesebb életmód előmozdítása érdekében indított bónusz programjaira pénzügyi ösztönzőként tekint, amelyek az egészség javulása és a prémium kifizetések révén a biztosítottak számára duplán is megtérülhetnek. 2013-ban bónusz programmal kapcsolatos ajánlatot 700 ezer DAK biztosított vett igénybe. A pénztár tapasztalatai azt mutatják, hogy a családok körében az egészség-aktív bónusz program volt különösen népszerű, amelyen tavaly több mint 550 ezer tag vett részt. A program keretében a család összes tagjának aktív egészségfejlesztését és sportteljesítményeit készpénzben történő prémiumfizetéssel jutalmazzák. A DAK statisztikái szerint az előző évhez képest a programon résztvevők száma 25 ezerrel növekedett.