• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Budai megint feljelentést tett

Hírek Forrás: MTI

Feljelentést tett Budai a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási támogatása ügyében.

Feljelentést tett hűtlen kezelés és személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatók költségvetési támogatásának ellenőrzését végző két cég ügyében az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerdán sajtótájékoztatón közölte: a költségvetési bizottság elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának jelentése nyomán vizsgálódott és tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Budai Gyula emellett szólt arról, hogy megoldást kell találni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását érintő támogatási rendszer megváltoztatására is, amellyel kapcsolatban javaslatokat tett Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek.

A budapesti sajtótájékoztatón a költségvetési bizottság elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának fideszes elnöke, Herman István a testület vizsgálatának eredményeit ismertetve kifejtette: a támogatási rendszer áttekintését az indokolta, hogy míg 2002-ben a 95 ezer megváltozott munkaképességűt foglalkoztató szektor 53 milliárd forint állami támogatásban részesült, addig 2010-ben, bár a megváltozott munkaképességű munkavállalók száma 29 ezerre csökkent, a támogatás 81 milliárd forintra emelkedett.

Az albizottság azt állapította meg - folytatta -, hogy a problémák 2005 és 2008 közé vezethetők vissza, amikor uniós jogharmonizációra hivatkozva meghozott rendeletmódosításokkal egy "igazságtalan, diszkriminatív finanszírozás alapjait teremtették meg", és "belső piaci zavar" jött létre.

Mint mondta, a csaknem 2.500 akkreditált foglalkoztató több mint 80 milliárd forintra nőtt költségvetési támogatásának 81 százalékát 21, egyedi szerződéssel rendelkező, úgynevezett védett szervezet kapta, amelyek között "kiemelkedő három állam tulajdonú cég támogatása". Herman István hozzáfűzte: a védett 21 szervezet aláment a piaci áraknak - gyakorlatilag a megrendelőket támogatva ezzel -, és így számos más cég "elsorvadt".

Azt, hogy a védett 21 cég vett-e fel jogosulatlanul költségvetési támogatást, az Állami Számvevőszék már zajló vizsgálata tekinti majd át - jegyezte meg Budai Gyula.