• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Budai szerint Matejka a kulcsszereplő

Hírek Forrás: MTI

A teljesítési igazolások bemutatására szólítják fel az érintetteket.

A nemzetierőforrás miniszterhez fordult az elszámoltatási kormánybiztos, kérve, hogy Réthelyi Miklós szólítsa fel a teljesítési igazolások átadására azokat a korábbi vezető beosztású egészségügyi politikusokat, akik megbízási szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban különböző egészségügyi szervezetekkel. Budai Gyula szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi tárca volt kabinetfőnöke.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, értesülése szerint nagyobb értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon az elszámoltatási kormánybiztos Havas Szófia és Kárpáti Zsuzsanna MSZP-s egészségügyi szakpolitikusok megbízási szerződései miatt. A lap szerint bár Budai Gyula feljelentése ismeretlen elkövető ellen szól, a kormánybiztosnak a Magyar Nemzet birtokába került jelentéséből kiviláglik, hogy a - gyanú szerint valótlan tartalmú - teljesítésigazolásokat Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi minisztérium volt kabinetfőnöke írta alá.

A kormánybiztos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az ezt firtató újságírói kérdésre kifejtette: hivatala az elmúlt időszakban átfogó vizsgálatot folytatott le a különböző egészségügyi szervezetek által kötött megbízási szerződések ügyében. Ennek eredményeként született meg az említett büntetőfeljelentés hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - erősítette meg.

Budai Gyula véleménye szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna volt kabinetfőnök, aki "aláíróként igazolta az ügyben szereplő különböző volt minisztereknek, illetve kiemelt megbízatásban lévő személyeknek a teljesítését". Mint mondta, "nem titok", Kárpáti Zsuzsannáról, Székely Tamás volt egészségügyi miniszterről és Havas Szófiáról van szó.

Kitért arra is, hogy kérte Réthelyi Miklóstól: az elvégzett, az átvett pénzeket meghatározó vizsgálatok alapján szólítsa fel az érintetteket, hogy adják át azokat a teljesítési igazolásokat, "amelyeket mi nem találtunk meg, és amelyeket állítólag Havas Szófia szerint én tüntettem el". Ha ezek a teljesítési igazolások nem léteznek, a minisztérium indítson polgári pereket a jogosulatlanul felvett megbízási díjak visszaszerzésére - javasolta a kormánybiztos.