• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Calici fertőzhette meg a rendőröket

Hírek Forrás: MTI

A járványszerű megbetegedést nagy valószínűséggel calici vírus okozta, az első fertőzés vélhetően a határszakaszra érkezés előtt történt.

Az ország déli határain szolgáló rendőri állomány biztonsága garantált, ellátásuk folyamatos, az illetményeket és a túlórákat rendben kifizetik, szén-monoxid-mérgezés nem történt - közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel annak nyomán, hogy korábban a Párbeszéd az MTI-hez eljuttatott közleményében azt sürgette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter garantálja a határon dolgozó rendőrök biztonságát. A párt szakszervezetek beszámolóira hivatkozva azt írta, sorra lettek betegek a határon dolgozó rendőrök, többen karanténba kerültek. A Párbeszéd azonnali vizsgálatot kért és tudatta, választ vár Pintér Sándortól, hogy az elmúlt több mint egy évben miért nem sikerült garantálni a déli határon dolgozók biztonságát.

A belügyi tárca közleményében azt írta: az ország déli határain szolgáló rendőri állomány biztonsága garantált, ellátásuk folyamatos. Az illetmények és a túlórák kifizetése rendben történik, szén-monoxid-mérgezés nem történt. A rendőrség vezetése folyamatosan javítja a szolgálatot ellátó állomány szolgálati és munkakörülményeit - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományából határ menti feladatok ellátására vezényelt századból 2016. november 24. és 2016. november 25. között 33 rendőr, a Készenléti Rendőrség állományából pedig november 29-én 19 rendőr betegedett meg, kórházi ellátásra jelenleg egy rendőr szorul.

Tájékoztatásuk szerint a járványszerű megbetegedést nagy valószínűséggel calici vírus okozta, az első fertőzés vélhetően a határszakaszra érkezés előtt történt. Megemlítették azt is, hogy a szakszervezetek a Belügyminisztériumnak és az Országos Rendőr-főkapitányságnak semmit nem jeleztek a megbetegedésekkel kapcsolatban.