• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csaknem száz légtisztító érkezett karácsonyra

Hírek 2020.12.18 Forrás: Weborvos
Csaknem száz légtisztító érkezett karácsonyra

A kórházakon és háziorvosi rendelőkön túl az Országos Mentőszolgálat töb budapesti és vidéki telephelyére is került készülék.

 Az idei év karácsonyára a Daikin Hungary Kft. 34 légtisztítót adományozott oktatási és egészségügyi intézményeknek. Ezen kívül viszonteladó partnerhálózata számára olyan akciót hirdetett, amelynek keretében a partner cégek is adományozhattak helyi szervezeteknek jótékony célra felajánlani kívánt légtisztítókat. Az akció keretében a partnerek további 39 légtisztítóval járultak hozzá ahhoz, hogy a székhelyük környezetében élők is nagyobb biztonságot kapjanak a beltéri levegőminőség javulása révén azokban a helyiségekben, ahol ezeket elhelyezték. 

A cég felajánlásának köszönhetően december folyamán célba ért a teljes légtisztítóadomány és országosan is eljutott az intézményekhez. Az Országos Mentőszolgálat budapesti és vidéki telephelyire 16 készülék került, így jutott Daikin légtisztító többek között Kecskemétre, Pécsre, Debrecenbe, Szolnokra, Miskolcra, Salgótarjánba, Veszprémbe, Győrbe és Székesfehérvárra is. A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának 8 gépet adtak át, amit döntően a betegellátásban, illetve az orvostanhallgatók és az egészégügyi képzésben résztvevők járványt követően megtartott tantermi előadásai során használnak majd a levegő tisztítására. A Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti telephelyére 10 légtisztítót szállítottak, amelyek hozzájárulhatnak a betegellátás körülményeinek javításához.

A közel 6,5 millió forint értékű adomány mellett a Daikin kereskedelmi partnerei is részt vállaltak a jótékonysági akcióban, amelynek során kedvezményes áron rendelhettek adományba szánt légtisztítókat a Daikin Hungary-tól. A cég 13 partnere összesen 39 légtisztítót vásárolt jótékony célra. A partnerek által megajándékozott intézmények között található Budapesten a Bethesda Kórház, Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház, Székesfehérváron a Maroshegyi Óvoda és a Székesfehérvári Csemete Alapítvány, továbbá Tapolcán hét háziorvosi rendelő és három bölcsőde.

Legolvasottabb cikkeink