• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

„Családbarát Munkahely” lett az Országos Mentőszolgálat

Hírek 2018.10.08 Forrás: Weborvos
„Családbarát Munkahely” lett az Országos Mentőszolgálat

A mentődolgozók gyermekeinek szervezett „Mentős Manók Megőrzője” nyert díjat az Emmi pályázatán.

A mentődolgozók gyermekeinek szervezett „Mentős Manók Megőrzője” díjat nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018-as „Családbarát Munkahely” pályázatán. Az Országos Mentőszolgálat a játékos nevű nyári napközit annak érdekében hozta létre, hogy a mentődolgozók számára segítséget nyújtson kisgyermekeik nyári felügyeletében, a gyerekek pedig tartalmas programokon vehessenek részt, élményeket szerezhessenek. Az idén második alkalommal megszervezett, a vidéki mentődolgozók gyerekei számára „ottalvós” lehetőséget is biztosító tábor 7 héten át fogadta a kicsiket, és nagyobbakat Budapestről és vidékről egyaránt. Az elismerés révén, melyet Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól vehetett át, az OMSZ nem csak a „Családbarát Munkahely” cím használatára vált jogosulttá, hanem a megvalósított program költségeinek fedezéséhez is anyagi támogatást kapott.

Az Országos Mentőszolgálat, mint munkáltató számára kiemelten fontos cél a családos mentődolgozók támogatása. A „Mentős Manók Megőrzője” mellett a mentődolgozók gyermekei idén a balatoni, valamint az erdélyi  Erzsébet Táborokban nyaralhattak, szeptember elsején nagy, országos Mentőnap keretében vehettek részt családi programokon, és idén is megszervezésre kerül a „Mentős Manók Mikulása”, ahol a mentőszolgálat Mikulása 5683 „Mentős Manóhoz” juttatja el ajándékcsomagjait.

A 2018. szeptemberi iskolakezdéshez az Országos Mentőszolgálat közel 50 millió Ft támogatást nyújtott dolgozói gyermekeinek, a munkáltatói támogatás 2119 mentésben tevékenykedő szakember összesen 3118 iskoláskorú gyermekének jelentett komoly segítséget országszerte, gyermekenként 15 ezer forint értékben. Az OMSZ, mint munkáltató nagy hangsúlyt fektet a mentődolgozók testi és lelki egészségének megőrzésére is, idén egyebek között nagyszabású szűrővizsgálatot szerveztek az életmentőknek, melynek keretében közel ezren vettek részt prosztata, illetve méhnyakrák szűrésen.

A zömében férfiakat foglalkoztató, nyolcezer fős szervezetnél a szeptemberi adatok szerint 920 főt foglalkoztatnak részmunkaidőben, a családi adó-és járulékkedvezményt igénybe vevő dolgozók száma 4215 fő, családtámogatási juttatásban pedig 359-en részesülnek.

Legolvasottabb cikkeink