• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Dallal, tánccal mozgósítanak a hospice világnapján

Hírek Forrás: Weborvos

Közösségi és kulturális eseményt szerveznek a hospice világnap alkalmából.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület 2015. november 19-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az értük dolgozó szakemberek különleges, nehéz, de szép munkájára szeretnék felhívni a nyilvánosság figyelmét. Céljuk a dal és a tánc erejével előmozdítani a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntes segítségnyújtás ügyét - invitálnak a szervezők az Allee Bevásárlóközpont Átriumába (1117 Budapest, Október huszonharmadika u.8-10.) 16:30-ra. A műsorban fellépnek Denk Viktória és Dolhai Attila, a B-Cool Dance Team Sportegyesület, a Mezőfi Balettműhely és az Island Rock Csepel TáncSport Egyesület táncosai valamint az Indygo együttes.

A rendezvény ideje alatt jótékonysági vásárt és tanácsadást is tartanak, az Információs Szolgálatot Képzett Önkéntesek és Diákönkéntesek biztosítják. Ugyancsak a rendezvényen mutatják be a „Végsőkig kísérni" című tanácsadó füzetet.

A hospice az életük végén járó – elsősorban daganatos – betegek humánus gondozását végző szervezet, az emberhez méltó életvégért küzdő mozgalom. A hospice gondozás célja a betegek életminőségének javítása (testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása), valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Ingyenes segítséget nyújt a betegeknek és családtagjaiknak, függetlenül származásuktól, világnézetüktől és anyagi helyzetüktől.

A hospice gondozásban orvosok, nővérek, gyógytornászok, pszichológusok/mentálhigiénikusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet 1995-ben alapították a hazai hospice szervezetek. Egyesületünk – kiemelten közhasznú, nemzeti ernyőszervezetként – közel 100 hospice szolgálatot fog össze, támogat és képvisel itthon és külföldön egyaránt. Célunk az érdekvédelmi feladatok ellátásán túl az ellátás szakmaiságának és minőségének biztosítása és továbbképzések és ismeretterjesztő rendezvények szervezése. Az Egyesület nagy súlyt helyez az önkéntes munkára, amelynek egyik célja a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás erősítése a súlyos állapotú betegek méltóságának megőrzésében.

2015. november 19-én kilencedik alkalommal ünnepeljük a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapját, melynek célja, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára.

A világnap megrendezésével fő célkitűzésünk a társadalom szemléletének formálása, mely lehetővé teszi, hogy a haldoklás és a halál az élet természetes részeként, az emberi méltóság megőrzésével mehessen végbe. Szeretnénk olyan programokat megvalósítani, mely segíthet az egyéni és közösségi empátia kialakításában, melyek által a társadalom mind szélesebb körben ismerheti meg a hospice szemléletet és annak a szolgáltatásnak a lehetőségét, melyre bárkinek és bármikor szüksége lehet, hiszen mindannyian előbb-utóbb találkozni fogunk olyan helyzettel, mikor egy szerettünk az élete utolsó stádiumába kerül. Jó, ha ez a pillanat nem felkészületlenül ér bennünket, ha időben megértjük mit adhat az, ha az utolsó időszakot békében, méltóságban, szeretetben töltjük el - írta a szervezet a rendezvény meghívójában.

Legolvasottabb cikkeink