• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egészségértés Díj 2022: vasárnap éjfélig lehet pályázni

Hírek 2022.10.10 Forrás: Weborvos
Egészségértés Díj 2022: vasárnap éjfélig lehet pályázni

A pályázat fókuszában idén az egészséggel, egészségmegőrzéssel, gyógyulással kapcsolatos álhírek elleni küzdelem és a hiteles tájékoztatás áll.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által készített országos reprezentatív kutatás szerint minden második magyar még orvosa felkeresése előtt tájékozódik interneten a tüneteiről, a válaszadók 44 százaléka pedig a konzultációt követően is utánanéz betegségének. Éppen ezért nem mindegy, milyen források állnak a tájékozódni vágyók rendelkezésére és hogyan értelmezik az ott megszerzett információkat. Az egészséggel kapcsolatos álhírek nemcsak a hiteles tartalmakba vetett bizalmat áshatják alá, de veszélyes következményekkel is járhatnak. Mindez feladatot ró a szakemberekre, intézményekre és civilekre, akik napi munkájuk során a magyarok jobb egészségéért, ezáltal a hiteles egészségügyi tájékoztatásért is dolgoznak.

Az ő munkájukat díjazza az idén hetedik alkalommal meghirdetett Egészségértés Díj, amelyre még egy héten át, október 16., vasárnap éjfélig lehet pályázni. A díj fővédnöke 2022-ben Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a 2018-as Egészségértés Díj fődíját "Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriában" elnyerő Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, akinek az egészségértés ügye kórházszövetségi, "bethesdás" és személyes elköteleződése is. A legjobb egészségértést fejlesztő projekteket az alábbi zsűri választja ki: Endrei Judit médiaszemélyiség, a Kor-Határtalanul program megalkotója, dr. Kulja András sebész szakorvos jelölt, az Egészségértés Díj 2021-es díjazottja, valamint Dr. Dávid Tamás, az AIPM elnöke.

A díjra azok a természetes személyek és szervezetek pályázhatnak, akik 2021. október 1. és 2022. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató aktivitást valósítottak meg. Pályázni a www.egeszsegertes.hu oldalon keresztül lehet, ahol a pályázati feltételek és minden további információ is megtalálható.