• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségügyi menedzser mesterképzés a Semmelweis Egyetemen

Hírek 2022.02.08 Forrás: Weborvos
Egészségügyi menedzser mesterképzés a Semmelweis Egyetemen

A levelező és a nappali képzés egyaránt végezhető munka mellett, a munkahelyi és szervezeti tapasztalatok a képzés során jól hasznosíthatók.

A felvi.hu rendszerében, az E-felvételin már javában zajlanak a 2022. február 15-ig tartó egyetemi jelentkezések, közöttük a Semmelweis Egyetem egészségügyi menedzser mesterképzésére is. Az első év kedvező tapasztalatai alapján idén ősszel újabb évfolyam indul - tudatta az intézmény.

Az egészségügyi menedzser MSc képzésre azokat az egészségügyi vezetőket, vagy vezetőnek készülőket várják, akik professzionális szintű tudáshoz szeretnének jutni a szervezetek irányításának témakörében és elkötelezettek szakterületük folyamatos fejlesztése iránt. A képzés közel 30 év tapasztalatával, nemzetközi szinten elismert oktatókkal, gyakorlatorientált, naprakész tudással várja azokat, akik szeretnének megismerkedni az egészségügy komplex rendszerével. Választható nappali vagy levelező képzési forma, mindkettő ugyanazoknak a kompetenciáknak a fejlesztését, megszerzését szolgálja. A levelező és a nappali képzés egyaránt végezhető munka mellett, a munkahelyi és szervezeti tapasztalatok a képzés során jól hasznosíthatók.

Az MSc program egy gondolati utazás. A program résztvevői már az első oktatási hetek után teljesen másképp gondolkodnak az egészségügy kérdéseiről, mint amikor a programba beiratkoztak. Az osztályteremben zajló vita pedig – amely valós esetekről zajlik – úgy működik, mintha egyszerre harminc tanácsadó véleménye cserélne gazdát - idézi Szócska Miklóst, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatóját, az MSc program oktatóját a közlemény.

Az eddig végzett hallgatók az egészségügyi szféra minden szegmensét lefedték: az egészségügyi területek képviselői (többek között orvosok, ápolók, gyógyszerészek, egészségügyi szervezők) mellett jellemzően jogászok, gazdasági szakemberek, egészségbiztosítási területen dolgozók, versenyszférából jött vezetők, kormányzati tisztségviselők szereztek egészségügyi menedzser diplomát.

Fontos információ, hogy az egészségügyi menedzser mesterképzésre a jelentkezés kizárólag az Efelvételi rendszerén keresztül történhet, 2022. február 15-ig.

A minőségügyi és betegbiztonsági, valamint szociális vezetőképzés iránt érdeklődők számára is kínál képzéseket az egyetem – a szeptemberben induló szakirányú továbbképzésekre, tavasz végéig lehet jelentkezni.

A képzésekről bővebb információ az Egészségügyi Menedzserképző Központ honlapján olvasható

Legolvasottabb cikkeink