• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy győztes ötlet a GE mérnökeitől az olimpiára

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Az elektronikus kórlapok (EMR) hivatalos nyilvántartó rendszereként debütál a GE technológia.

Az olimpikonok egyik legnagyobb ellensége, a verseny előtti utolsó percekben szerzett sérülés, amivel pillanatok alatt akár évtizedek kemény munkája veszhet kárba. Ennek kiküszöbölésén segíthet a felhőtechnológia, melynek egyik kézzelfogható eredményét, a GE Healthcare Centricity Practice Solution (CPS) szoftverének felhőalapú változatát a 2016-os riói olimpián vezetik be - tudatta a cég közleménye.

Az olimpikonok egészségi állapotát figyelemmel kísérő technológia segítségével szükségtelenné válik, hogy több raklapnyi papírt szállítsanak körbe a világon, emellett a felhőben tárolt és nyomon követett adatok elemzése bizonyítottan nemcsak a sérülések megelőzését segíti elő, de a sérült atléták kezelésében is nélkülözhetetlen szerepet tölt be.

Az Egyesült Államok csapata már a 2012-es londoni olimpián és a Szocsiban megrendezett 2014-es téli olimpián is eredményesen használta ezt a technológiát. A rendszer nemcsak az amerikai sportolók pontosabb diagnosztizálását tette lehetővé ezeken az versenyeken, hanem tekintélyes mennyiségű adatot is összegyűjtött, amelyekre támaszkodva az amerikai trénerek sportteljesítmény-javító stratégiákat fejleszthettek ki.

A technológia eredményesességét alátámasztja, hogy az amerikai női birkózócsapatánál például éves szinten 60 százalékkal csökkent a műtéti beavatkozások száma, részben az elektronikus kórlapokból kigyűjtött, az edzési protokollt befolyásoló információknak és elemzéseknek köszönhetően.

Dr. Moreau, a szocsi olimpia orvosi csapatát vezető szakember, most a GE mérnökeinek nyújt segítséget abban, hogy a Predixben, a GE felhőalapú számítógépes platformjában, rejlő lehetőségek kiaknázásával, miképp fejlesszék tovább a projektet. A Predix-nek köszönhetően, amelynek folyamatos fejlesztésében magyar szakemberek is részt vesznek, a sporttudományokkal foglalkozó csapatok az adatok megosztásával a világ bármely táján együtt tudnának működni, elősegítve ezzel az eredményes sporttáplálkozás még alaposabb megismerését és a sérülések elkerülését.

Dr. Moreau célja, hogy új módszereket térképezzen fel az USA olimpiai csapat egészségi állapotának javítására. Ezt követően pedig meg szeretné osztani ezeket az információkat a világgal, hogy bárki egészségesebb és aktívabb életet élhessen.