• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy hely, ahol mind a két fél jól jár

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A portál életre hívói szerették volna a pácienseknek az orvosválasztást megkönnyíteni.

2011-ben indult a foglaljorvost.hu internetes portál. Ahogy Straub Fanni, a portál tulajdonosa elmondta, egyelőre 50 szakterület közül választhatnak az érdeklődők. Az eltelt időszakban folyamatosan növekedett az érdeklődés az on-line szolgáltatás iránt, közelednek a 10 ezres orvosfoglaláshoz, több visszatérő jelentkező is található a foglalók között.

A foglalás ingyenes. Kiket keresnek a betegek vagy hozzátartozóik? Mindenekelőtt a nőgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a reumatológia, az ortopédia, a radiológia, a bőrgyógyászat, az urológia, ultrahang, a gyermek fül-orr-gégészet, a proktológia szakmák orvosainál jelentkeznek. Nagyon sok időpont közül választhat a portált felkereső. A foglalás automatikus, nem kell külön köröket futni hozzá, sőt bármikor módosítható vagy lemondható.

A weboldal az egészségügyben tapasztalható hiányosságokra épít, nevezetesen, hogy például az állami egészségügyben hosszan kell várakozni, míg a beteg az asszisztenstől időpontot kap, kisebb vagyont költ a telefonálgatásra és akkor még azt meg sem említettük, hogy idegileg is bírni szükséges, mire végre felveszik a kagylót…

Ma még leginkább a betegek alkalmazkodnak az orvosok időbeosztásához, közben hálapénzt fizetnek. Nem szolgáltatás szemléletű az egészségügy, pedig annak kellene lennie. Vélhetően így gondolják a betegek, meg a kórházakban dolgozó orvosok is, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a kórházi orvosok rendre magánrendelőket nyitnak. Mindegyik szereplő tanul a másiktól, megismeri a valós elvárásokat. Az orvos, hogy mit igényel tőle a páciens és a beteg, hogy milyen figyelmet kaphat, ha nem a „futószalag-ellátást", hanem a privát rendelést keresi meg.

Straub Fannit a foglaljorvost.hu portál életre hívásánál az az elgondolás vezette, hogy ma az egyre nagyobb penetrációval létező internetes világban az emberek online vásárolnak élelmiszert, tartós fogyasztási cikket, repülőjegyet, intézik a befizetéseiket, foglalnak színházjegyet, üdüléseket, utazásokat stb. Miért ne lehetne enyhíteni ugyanezen metodikával a szakorvosi időpontegyeztetést is? Az eredmények magukért beszélnek, a foglaljorvost.hu portál mindenesetre bizonyított. Nem csak számokban, de az ide látogatók értékelésében is, hiszen a betegek értékelik a felkeresett rendelőket, orvosokat, ezzel is segítve a járatlan érdeklődő potenciális pácienseket.

Hogyan működik a rendszer? Az orvos megkapja a jelentkező foglalását sms-ben, és e-mailben kap értesítést a beteg adataival ugyanúgy, mintha telefonon vette volna fel a rendelést. Ez kényelmes a doktornak, hiszen nem kell telefonon egyeztetnie sem neki, sem az amúgy is túlterhelt asszisztensek.

S még egy érdekesség. Az eddigi orvos-foglalás 60%-a rendelési időn kívül történik, nemritkán éjszaka, vagy hétvégén, amikor ráérnek az emberek. A páciensek részére kényelmi szolgáltatás, az orvosoknak pedig időmegtakarítás.