• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy jó konferencia 5 ismertetőjegye

Hírek 2022.10.13 Forrás: Weborvos
Egy jó konferencia 5 ismertetőjegye

Milyen ismertető jegyekkel rendelkezik egy igazán sikeres konferencia? Mutatjuk!

Konferenciát szervezni igencsak aprólékos és kihívásokkal teli feladat, de szerencsére korántsem lehetetlen kihívás. Milyen ismertető jegyekkel rendelkezik egy igazán sikeres konferencia? Hogyan érdemes felkészülni rá a szervezőknek és előadóknak egyaránt? Mutatjuk!

1. Értékes tartalmat nyújt a közönségnek

Legyen szó bármilyen konferenciáról, a résztvevők az értékes információk szerzése miatt utaznak oda. Ha üzleti konferenciáról beszélünk, akkor a nézők minden bizonnyal arra számítanak, hogy olyan konkrét tippeket és megoldásokat kapjanak vállalkozásuk fejlesztéséhez, amelyeket a gyakorlatba is könnyen átültethetnek. A konferencia szervezési feladatok lényeges része tehát, hogy a szervezők alaposan megválogassák, kiknek és milyen tartalmakat szeretnének közvetíteni.

TIPP: Mérjük fel minél részletesebben a célközönségünk igényeit. Keressünk olyan gyakori és égető problémákat, amelyek valóban érdeklik a közönségünket, és adjunk hasznos válaszokat azokra. Így rengeteg újdonságot átadhatunk számukra, és hálásak lesznek, hogy eljöttek a konferenciánkra.

2. Lebilincselő az előadók stílusa

A rutinos előadók már az első percben elnyerik a közönség bizalmát. Például egy frappáns kérdéssel vagy anekdotával indítanak, amellyel megalapozzák a konferencia további hangulatát. Előadás közben pedig rendszeresen kérdeznek a résztvevőktől, és kellő teret hagynak a nézői kérdések fogadására is.

Érdemes minden előadóval közösen kidolgozni egy forgatókönyvet, amely az első perctől az utolsóig tartalmazza a prezentáció menetét. Így soha nem fog megakadni az előadás, a közönség pedig garantáltan díjazni fogja a tudatosságot.

3. Korszerű technika teszi interaktívvá a prezentációkat

Napjainkban már régóta nem elég egy projektorral, egy laptoppal és egy mikrofonnal belevágni a konferenciákba. Ugyanis 2022-ben a közönség már igazán interaktív előadásokra számít, ehhez pedig a digitális poszterek és az okostelefonról elérhető kvízjátékok is szükségesek. Vessünk be mindent, hogy az előadás ne egyoldalú, hanem a közönséget is bevonó, interaktív és izgalmas esemény legyen.

Mire figyeljünk a technikai eszközök terén?

●        A mikrofon nyújtson kristálytiszta hangzást.

●        A hangfalak hangereje legyen elegendő a hátsó sorokban ülő nézőknek is.

●        A vetítővászon szintén legyen kellően nagy, hogy még távolabbról is minden diagramot és feliratot jól láthassanak a nézők.

4. Kényelmes a konferencia helyszíne

Hosszú órákig figyelni az előadókra bizony nem könnyű dolog, pláne akkor, ha a székek is kényelmetlenek, vagy éppen túlzsúfolt a helyszín. Egy sikeres konferencia mindig komfortos körülményeket teremt a nézők számára, ezért a szervezőknek kiemelt figyelmet kell fordítani a kényelmi szempontokra.

Mindig biztosítsunk elég széket a résztvevők számára, és válasszunk tágas konferencia helyszínt a rendezvény lebonyolítására. Inkább számoljunk több nézővel, mintsem kevesebbel, hogy még csak véletlenül se kelljen senkinek végigállni az előadásokat, vagy egymás hegyén-hátán végigülnie azokat.

Biztosítsunk büfét is, hogy a megéhezett és megszomjazott nézők bármikor magukhoz ragadhassanak egy kis ételt és italt a felfrissülés érdekében. Ebben akár a konferencia helyszín személyzetétől is segítséget kérhetünk, vagy külsősökre is rábízhatjuk a büfé standok felállítását és a résztvevők kiszolgálását.

5. Pozitív élményekkel gazdagodva távoznak a nézők

A jó konferencia legfőbb ismertetőjegye, hogy a nézők elégedetten és rengeteg hasznos információval a birtokukban távoznak az előadások végeztével. Tegyünk meg mindent ennek érdekében, és helyezzünk komoly hangsúlyt még a legapróbb részletekre is. Ha a résztvevők jó érzéssel állnak fel a székből, azzal kiválóan építjük a brandünket, és nagy valószínűséggel számíthatunk a jövőbeli visszatérésükre is.

Gondolkodjunk a nézők fejével, és tegyük fel a kérdést: mi elégedettek lennénk, ha a saját konferenciánkon vennénk részt? Dolgozzunk addig a koncepción és a szervezésen, amíg a válaszunk egy magabiztos igen lesz.

A konferencia szervezési feladatok végrehajtása komoly odafigyelést igényel, azonban a fenti ismertetőjegyek megismerésével máris könnyebb lesz a dolgunk. Törekedjünk arra, hogy a közönségünk az első perctől kezdve az utolsóig jól érezze magát, és a végén a nézők úgy álljanak fel a székből, hogy valóban megérte eljönni a konferenciára. Ha tudatosan tervezünk, és a célközönségünk igényeire szabjuk a programokat, garantáltan sikert fogunk aratni!