• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Egyetemi tanszékcsoport jött létre a Gerincgyógyászati Központban

Hírek 2020.01.09 Forrás: Weborvos
Egyetemi tanszékcsoport jött létre a Gerincgyógyászati Központban

A Tanszéki Csoport elsődleges célkitűzése a  folyamatosan fejlődő, modern gerincgyógyászat oktatása, az ún. tudástranszfer.

A Semmelweis Egyetem Szenátusának 119/2019- (X.24.) számú határozata Gerincgyógyászati Tanszéki Csoport létrehozásáról döntött az Ortopédiai Klinikához rendelten. A Tanszéki Csoport vezetője Dr. Lazáry Áron PhD, az Országos Gerincgyógyászati Központ tudományos és kutatás-fejlesztési főigazgató-helyettese - adta hírül az intézmény.

 Az elmúlt 25 évben az Országos Gerincgyógyászati Központ, mint tudásközpont színhelye és formálója volt a hazai és a nemzetközi gerincgyógyászat tudományos világának. A központ munkatársai részt vettek a Magyar Gerincgyógyászati Társaság megalapításában, aktív tagjai az Európai Gerincgyógyászati Társaságnak és a legnagyobb gerincgyógyászattal foglalkozó világszervezet az AOSpine vezetőségében is szerepet vállalnak - írták. 

 „Az Intézet tudományos és szakmai evolúciójának fontos állomásához érkeztünk – vallja Dr. Lazáry Áron – a Semmelweis Egyetem Gerincgyógyászati Tanszéki Csoportjának (GT) megalakulása a gerincgyógyászat akadémiai csúcsintézményét jelöli ki. A nemzetközi elismeréseket követően ez mind formális, mind informális szempontból jelentős lépés.” Az elismerés mellett nagymértékű felelősségvállalást és áldozatot is jelent ez a GT működésében szerepet vállaló munkatársak számára. „A jelentős szervezési feladatokat is magába foglaló oktatási- és tudományos tevékenységet a klinikai tevékenységünk mellett, társadalmi munkában végezzük.

A Tanszéki Csoport elsődleges célkitűzése a tudományos bizonyítékokon alapuló és folyamatosan fejlődő, modern gerincgyógyászat oktatása, az ún. tudástranszfer. Ennek érdekében átsrtukturáltuk a graduális oktatást. Az új, klinikai oktatási rendszerben, az orvostanhallgatók intenzív, fókuszált összefoglalást kapnak a gerincsebészet klinikailag legfontosabb kérdéseiről. Az alapismereteket az érdeklődő hallgatók további részletes ismeretekkel gyarapíthatják a periodikusan meghirdetett „Modern gerincgyógyászat és gerincsebészet” graduális kurzuson. A képzési rendszer fontos elemeit jelentik az ún. posztgraduális kurzusok, melyeket az OFTEX rendszerbe illesztve, multidiszciplináris közönségre számítva szervezünk majd meg” – emelte ki Lazáry Áron.

Legolvasottabb cikkeink