• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egyszülős családoknak segít a pszichológiai központ

Hírek 2023.10.30 Forrás: Weborvos
Egyszülős családoknak segít a pszichológiai központ

Az egyszülős családok története az esetek nagy részében traumával kezdődik, fontos, hogy professzionális segítséget kapjanak annak feldolgozására.

A nemrégiben megnyitott budai Mindwell Pszichológiai Központ már a kezdetektől kitárta kapuit olyan családok előtt is, akiknek nehezebben vagy egyáltalán nem lenne módja máshol és másképpen szakértői segítséghez jutni. Dr. Dura Mónika, a Mindwell Pszichológiai Központ alapítója 12 évvel ezelőtt indította el a Célirányos Kezdeményezést, ahol megismerte Dr. Máttyus Annát, a Szent János Kórház Gyermekpszichiátriai Osztályának vezetőjét.

„Nagyon inspiráló volt számomra az a kitartás és hit, amit ő gyermekpszichiáterként, vezetőként egy állami intézményben képviselt. Sokat beszélgettünk és ő adta az ötletet, miszerint óriási szükség lenne még gyermekekkel foglalkozó pszichológiai intézményekre.” – mondja a központ alapítója.

Így született meg a Mindwell ötlete, amely kétségkívül egy értékteremtő vállalkozás, és ahol nagyon sok ingyenes online eseményt, előadást is szerveznek már a kezdetektől. Természetesen van profitorientált rész is, de az alapító egyik célja, hogy pro bono is elérhetővé tegyék a tanácsadást olyanoknak, akiknek másképp nem lenne erre esélye. Mostantól pedig meg is találták azt, akivel elindult az együttműködés. Nem kérdés, hogy jó helyre érkezik a segítség, a partner ugyanis az Egyszülős Központ - adták hírül közleményben.

„Az egyszülős családok története az esetek nagy részében traumával kezdődik, amit mind a szülőnek, mind a gyereknek fel kell dolgoznia. Ezért is nagyon fontos, hogy professzionális segítséget kapjanak, hogy minél hamarabb fel tudjanak állni ebből a nehéz helyzetből. A Mindwell csapata által nyújtott segítség ezért is rendkívül fontos az egyszülős családok számára” – mondja Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Az együttműködés keretében 4 gyereknek vagy szülőnek biztosítanak egyéni konzultációs lehetőséget, illetve 10 gyermek kap lehetőséget részvételre a Mindwell Pszichológiai Központ valamelyik önismereti csoportfoglalkozásán. Ezekért az alkalmakért jelképes 1000 Ft/alkalom összeget kell csak fizetni, ezt is csupán azért, hogy kifejezze a támogatott elkötelezettségét. A csoportok között van olyan, amellyel kisebb vagy nagyobb kamaszok, vagy éppen iskolát váltók élethelyzetét szeretnék támogatni, és van a beszédes nevű Parapukkasztó csoport, amely a gyermekek félelmeit, démonjait segít elűzni. További kedvezmény, hogy Egyszülős kártyával rendelkezőknek 10% kedvezményt biztosítanak a szolgáltatások díjából.

Az együttműködés egyéb partnerségekben is megnyilvánul, készül majd fontos témákat érintő beszélgetés az alapítvány podcastjához és több blogposztot is írnak a Mindwell pszichológusai az Egyszülős Központ weboldalára.