• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elindult a jelölés az Aranyanyu Díjra

Hírek Forrás: MTI - Weborvos

A Richter Aranyanyu Díj hetedik éve díjazza a segítő szakmában dolgozó, felbecsülhetetlen értékű munkát végző nőket.

Elindult az idei jelölés, hétfőtől ismét várják a legjobb orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót, illetve szociális területen dolgozó nőt bemutató írásokat, nevezéseket az Aranyanyu Díjra május 14-ig.
   
A szervezők MTI-hez küldött közleménye felidézi, hogy a Richter Aranyanyu Díj hetedik éve díjazza azokat a segítő szakmában dolgozó nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végezik az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkájukat.
   
A www.aranyanyu.hu honlapon egy személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót, illetve a szociális területen dolgozó jelöltet maximum 1500 karakterben összefoglalva a jelölt elhivatottságát, személyiségét, egyediségét.
   
A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, ezek alapján internetes szavazással dől el a közönség díjazottja, de zsűri is kiválasztja minden kategóriában a saját nyertesét.
   
A zsűriben idén is Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston-intimtorna kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő foglal helyet.

„A Richter Aranyanyu díjnak az elmúlt évek alatt presztízse lett, eddig 46-an részesültek elismerésben. Elmondhatom, hogy a díj a Richter a Nőkért programunk egyik legsikeresebb eleme. Sikerült értéket teremtenünk és támogatnunk ezzel is a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsültségének növelését. Örülünk, hogy a kezdeményezésünk ennyi embert cselekvésre késztet, és hogy ráirányíthatjuk a figyelmet ezekre a nagyszerű nőkre és értékes munkájukra. Az évente beérkező többszáz jelölés és közönségszavazat is azt mutatja, hogy van igény az inspiráló példákra" — hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy Magyarországon az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó több százezer nő vállán nem kisebb teher van, mint a teljes rendszer napi működtetése, többnyire rendkívül mostoha körülmények között. Ám ezért a felbecsülhetetlen értékű munkáért alig kapnak elismerést. Továbbra is azt szeretnénk megmutatni, hogy a mindannyiunk számára életbevágó munkát végző nők embersége, szakértelme és odaadása nélkül egyszerűen megállna az életünk" — hangsúlyozta Rácz Zsuzsa író, a Richter Aranyanyu Díj megálmodója.

A díj által és az Aranyanyuk munkájának bemutatásán keresztül a sokszor tabuként kezelt fontos területek is figyelmet kaptak elmúlt hat évben. Előtérbe került például a koraszülött-ellátás, a gyermekvédelem, a gyermekpszichiátria vagy éppen a magyarországi romák helyzete.
   
Az idei jelölteket és munkájukat a novemberi díjátadó gálán ismerheti meg a közönség.

Legolvasottabb cikkeink