• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Elismerés a soproni pszichiáternek a hűség napján

Lapszemle 2020.01.02 Forrás: Kisalföld
Elismerés a soproni pszichiáternek a hűség napján

Dr. Payer Erzsébet a város egészségügyi ellátása területén végzett kiemelkedő orvosi, szakmai, tudományos tevékenységéért díjazták. 

– Külön öröm és megtiszteltetés számomra, hogy éppen abban az évben kaptam meg a Dr. Király Jenő-díjat, amikor a kórház százéves jubileumát ünnepeljük. Az ő nevéhez fűződik ugyanis az intézmény működésének egy évszázaddal ezelőtti beindítása és szakmai fejlesztése – kezdi dr. Payer Erzsébet, aki az egészségügyben dolgozók legmagasabb helyi elismerését több évtizedes, odaadó munkájával érdemelte ki, írja a kisalfold.hu.

– 2002-ben bíztak meg a pszichiátria vezetésével. Rajtam kívül akkor egy orvos volt még az osztályon a kilencven ágy és a szakrendelés ellátására. Nagy áldozatot követelt tőlünk a feladat, amit gyakorlatilag huszonnégy órás szolgálattal lehetett csak ellátni – eleveníti fel a hőskort a doktornő. – Az eltelt tizenhét év alatt a szakmailag lepusztult pszichiátriától hatalmasat léptünk előre. Olyan orvos- és pszichológusgárdával, nővércsapattal rendelkező osztály, mint a miénk, jelenleg nem nagyon van az országban. Szerencsére azok a kollégák, akik korábban elmentek, látva a fejlődést visszajöttek és a nyugdíjasok is beszálltak a járóbeteg-ellátásba. A szakmailag sikeresen működő osztály pedig már a rezidensek számára is vonzó lehetőség lett. Idén tavasztól ráadásul ötven ággyal többel működünk, ami a specializálódást is lehetővé tette.

A száznegyven ágyas osztályon hét szakorvos, három rezidens dolgozik, a járóbeteg-ellátás pedig folyamatosan három szakorvossal működik. Emellett hét pszichológus is részt vesz a diagnosztikában és a terápiában – részletezi az osztály működését dr. Payer Erzsébet, akinek irányítása alatt az általa létrehozott rehabilitációs részleg rendkívül jól szervezett egységgé vált, s ma már a régió betegellátása szempontjából nélkülözhetetlen. Szakmai elhivatottságát jelzi, hogy 2011-es nyugdíjba vonulása óta is ellátja az osztály vezetését.

Dr. Payer Erzsébet 1977-ben szerzett orvosi diplomát a pécsi orvosi egyetemen, majd azonnal a soproni kórház pszichiátriai osztályának szolgálatába állt. Szakterületei a pszichózis, a hangulati és szenvedélybetegségek. Folyamatosan képezte magát, előbb egészségügyi menedzser, majd orvos-közgazdász végzettséget szerzett. 1996-ban kapta meg főorvosi kinevezését.

Legolvasottabb cikkeink