• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Először tartottak országos egészségügy karriernapot

Hírek 2019.03.30 Forrás: Semmelweis Egyetem
Először tartottak országos egészségügy karriernapot

A felsőoktatásban tanuló hallgatók tájékozódhattak a jelenleg elérhető álláslehetőségekről.

Több mint 40 előadóval és közel 50 egészségügyi intézménnyel várta az érdeklődőket az első Országos Egészségügyi Karriernap és Állásbörze a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. Az egyetem legnagyszabásúbb, karrierindítást támogató eseménye idén először nemcsak az egyetem hallgatói, hanem minden főbb magyar egészségügyi képzőhely számára is nyitottá vált - számolt be róla az egyetem honlapja. Az Alumni Igazgatóság egésznapos programján a felsőoktatásban tanuló hallgatók tájékozódhattak a jelenleg elérhető álláslehetőségekről, kérdezhettek a kitelepülő intézmények képviselőitől, valamint előadásokat és szakmai beszélgetéseket hallgathattak meg fiatal, friss tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől.

Dr. Nyirády Péter, a Szak- és Továbbképzési Központ igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy Európában a tendenciák alapján folyamatos öregedés várható, ezzel összefüggésben pedig a betegségek előfordulásának valószínűsége is nő. Ebből kifolyólag az egészségügyi szakma felértékelődik, a megfelelő tudással és gyakorlattal felvértezett orvos egyre nagyobb érték lesz – hangsúlyozta. Szólt még az egyetemen elinduló graduális és posztgraduális curriculumreformról is, amely a gyakorlatorientált, betegközpontú oktatást és a transzlációs kutatások erősítését tűzte ki célul.

Jelenleg Magyarországon ez az egyetlen, felsőoktatásban tanuló hallgatóknak szóló, országos szintű esemény, amely a végzéshez közel állók támogatását, elhelyezkedésük segítését célozza – fogalmazott Dr. Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a hallgatókhoz intézett köszöntőjében.

Dr. Fügedi Gergely, az eseményt szervező Alumni Igazgatóság leköszönő szakmai vezetője elmondta, a karriernap célja, hogy azon hallgatói igényekre adjon választ, amelyeket saját erőből, utánaolvasással vagy internetes kereséssel igen nehéz vagy hosszadalmas lenne kielégíteni.

A résztvevők a karspecifikus programok és előadások után olyan friss tapasztalattal rendelkező pályakezdőkkel beszélgethettek, akik rálátnak a közvetlenül egyetem utáni évek kihívásaira és azok megoldásaira. Az állásbörzén közel 50 munkáltató és szervezet, köztük kórházak és egészségügyi cégek mutatkoztak be. A teljes beszámoló és képgaléria itt (Fotó: Szilágyi Anna)

Legolvasottabb cikkeink