• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Esetkocsival bővült az SZTE gépjármű flottája

Regionális hírek 2022.02.26 Forrás: Weborvos
Esetkocsival bővült az SZTE gépjármű flottája

A jármű a Szegedi Tudományegyetem klinikai épületei között végzi majd a betegek szállítását.

Egy esetkocsival bővült a Szegedi Tudományegyetem gépjármű flottája. A nettó 45 millió forint értékű gépkocsi a betegek elsődleges ellátását és szállítását teszi gördülékenyebbé. A jármű, amelyet 2022. február 24-én adtak át, a Szegedi Tudományegyetem klinikai épületei között végzi majd a betegek szállítását. 

Az eseményen részt vett: Fendler Judit, az SZTE kancellárja; Rovó László, az SZTE rektora; Lengyel Csaba, az SZTE SZAKK elnöke;  Bartók Csaba, Csongrád-Csanád megye 1. választókerületének elnöke; Drexler Donát, az SZTE SZAKK orvosigazgatója és Balogh Dénes, az SZTE SZAKK ápolási igazgatója. 

„A mai esemény kiemelkedően fontos a Szegedi Tudományegyetem számára. Néhány évvel ezelőtt ugyanis még külső szolgáltatók végezték a betegszállítást az Egyetem klinikai épületei között. 2017-ben, egyrészt a költséghatékonyság miatt, másrészt a betegek komfortérzetének javítása céljából döntöttünk úgy, hogy átvesszük ezt a feladatot. A beruházást az akkori lehetőségeinkhez mérten végeztük el. Ez azt jelenti, hogy vásároltunk négy darab használt, ám a célra kiválóan alkalmas mentőautót. Ezzel nemcsak minőségélig javítottunk akkor azonnal a betegszállításon, hanem anyagilag is jelentős megtakarítást értünk el vele. Ezt követően folyamatosan arra törekedtünk, hogy beszerezzünk egy olyan járművet is, amely esetkocsinak megfelelő felszereltséggel bír. A koronavírus-járvány megjelenése az elmúlt két évben még indokoltabbá tette ezt. Bartók Csaba segítségével és az Operatív Törzs támogatásával idén mindez nagy örömünkre megvalósult” – összegezte Fendler Judit, az SZTE kancellárja az esetkocsi átadóval egybekötött sajtótájékoztatón. 

 

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ óriási szerepet játszik a dél-alföldi régió teljes egészségügyi ellátásában. Az Egyetem klinikái több telephelyen, azon belül is több épületben működnek Szegeden, ezért a betegek épületek közötti szállítása az intézmény felelőssége. Ez többek között magába foglalja a súlyos betegek mentő jellegű ellátását és szállítását, valamint a vizsgálatra történő szállításokat is. A beteg-elégedettség javítása, a hatékonyabb logisztika és a költség-takarékosság miatt döntött tehát úgy az SZTE, hogy megvásárolja az esetkocsit, amely nettó 45 millió forintba került. 

„Nagy öröm számunkra, hogy szolgálatba állíthatjuk ezt az esetkocsit a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központon belül. A jármű képes mindenre, amire az OMSZ esetkocsija képes, ugyanis ez is annak standardjai szerint működik. A személyzet pedig ennek megfelelően ugyancsak képes mindennemű ellátás biztosítására a betegek számára. Sőt ez az esetkocsi jól szimbolizálja az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ működését is, amely magas szintű, kiemelt és nagy betegbiztonsággal bíró ellátóegységként üzemel. A betegszállítás eddig is zavartalanul működött, a kapcsolatunk pedig az OMSZ-szel továbbra is harmonikus marad” – emelte ki Lengyel Csaba, aki zárásképp megköszönte az eddigi támogatásokat és ígéretet tett a további fejlesztésekre.   

Legolvasottabb cikkeink