• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Európai elismerés az Országos Onkológiai Intézetnek

Hírek 2024.06.14 Forrás: OOI - Weborvos
Európai elismerés az Országos Onkológiai Intézetnek

Élen a daganatok kezelésében, a rákkutatásban és az oktatásban - újra elnyerte az intézmény a CCC minősítést.

Újabb öt évre elnyerte az Országos Onkológiai (OOI) az OECI (Európai Onkológiai Intézetek Szövetsége) által adott komprehenzív onkológiai centrum (CCC) minősítést, amelyet Helsinkiben vettek át az intézet vezetői. Az európai akkreditációt az intézet 2008 óta immár negyedik alkalommal érdemelte ki. Ez a rangos elismerés igazolja, hogy az OOI megfelel a legmagasabb európai minőségi követelményeknek az onkológiai betegek ellátása, a rákkutatás és az oktatás területén is. A közép-kelet európai régióban elsőként és sokáig az egyetlen intézményként rendelkezett ezzel a minősítéssel az Orszgágos Onkológiai Intézet. Ezt a kitüntetést eddig összesen 34 onkológiai központ nyerte el Európában, tudatta az intézmény közleményében. 

Az Országos Onkológiai Intézetet (OOI) 2008-ban az elsők között akkreditálta komprehenzív onkológiai központként az Európai Onkológiai Intézetek Szövetsége. Az akkreditáció feltétele a legmagasabb szintű daganat diagnosztika és terápia biztosításán kívül, a magas szintű oktatás és rákkutatás együttes biztosítása egy önálló és egységes vezetésű intézeten belül.

Az OOI a közép- és kelet-európai régió vezető onkológiai központjaként számos európai uniós projektben is részt vevő és az európai ellátási és rákkutatási egyenlőtlenségek leküzdésével foglalkozó munkacsoportban vezető szerepet is vállal.

 

Az európai Onkológiai Napokat, az Európai Onkológiai Intézetek Szövetségének (OECI) idei konferenciáját Finnországban, Helsinkiben rendezik meg, június 12-14 között. A konferencia fő témái felölelik az onkológia legfontosabb európai prioritásait: az európai rákintézetek európai hálózatba szervezése és akkreditációja, az EU-n belüli ellátási és rákkutatási egyenlőtlenségek leküzdése, az onkológia költséghatékonysági kérdései, a biobankok és a mesterséges intelligencia szerepe, a személyre szabott terápiák jövője, a protonterápia és célzott radionuklid kezelések szerepe.

A konferencián Prof. Nagy Péter, az OOI tudományos igazgatója az EU különböző régiói közötti rákkutatási finanszírozás egyenlőtlenségeinek leküzdésének innovatív megközelítéséről  tart külön előadást.   

Június 14-én az OECI közgyűlésén ünnepélyes keretek között veszi át az OOI vezetősége az Országos Onkológiai Intézet újabb 5 évre szóló, komprehenzív onkológiai központként történő akkreditációját igazoló tanúsítványt.

Prof. Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója elmondta: Az OOI az elmúlt években jelentős előre lépéseket tett a rákdiagnosztika, a kezelés, az oktatás és a kutatás területén. Ennek köszönhetően vált az OECI egyik kiemelt tagjává, és folyamatosan azon dolgozik, hogy a legmagasabb szintű ellátást és kezelést nyújtsa a betegek számára.

A rendezvény egyik fő témája a rákkutatásában és ellátásában tapasztalható egyenlőtlenségek leküzdése volt, ami az OECI egyik kiemelt prioritása. Az OOI aktívan részt vesz ezekben a törekvésekben, és elkötelezett az egyenlő hozzáférés biztosítása mellett, mind a diagnosztika, mind a kezelés terén.

Az OOI és a többi tagintézmény közös célja, hogy 2030-ra az EU valamennyi országában legyen legalább egy nemzeti átfogó (komprehenzív) onkológiai központ, ami köré kiépülhetnek a nemzeti komprehenzív onkológiai hálózatok.