• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Falakon át - a gyermekonkológia kis betegeiért

Hírek Forrás: Weborvos

Elsőként a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Onkohaematológiai Osztályán építették ki.

Kórházban fekvő gyerekek és szüleik helyzetét könnyíti meg az a program, amelyet a UPC Magyarország indított. A „Falakon át" névre hallgató kezdeményezés keretében elsőként a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Onkohaematológiai Osztályán építették ki és tették elérhetővé az ingyenesen használható tévés és internetes szolgáltatásokat - adta hírül közleményében a cég.

A UPC még 2001-ben kezdte el a kórházak támogatását, jelenleg is országszerte nyolc intézményt lát el különböző telekommunikációs eszközökkel és szolgáltatásokkal. A „Falakon át" névre keresztelt program és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózattal kialakított stratégiai együttműködés mostantól ezt a támogatói tevékenységet hivatott magasabb szintre emelni.

A daganatos betegségek gyógyítása során a betegek sokszor heteket vagy hónapokat töltenek el a kórházban, elzárva a külvilágtól, távol a barátaiktól, családjuktól, a megszokott életüktől. A program kaput nyit a világra, kapcsolódási lehetőséget biztosít egymáshoz – egy olyan helyzetben, amikor a kapcsolattartás különösen nagy jelentőséggel bír. A vállalat ezt felismerve kezdett a Falakon át Program megvalósításába, melyet korábbi együttműködések inspiráltak, hiszen a Szent László Kórház Őssejttranszplantációs Osztályát, valamint a kezelés utáni gyógyulást segítő Démétér Házat már évek óta támogatja.

A Falakon át Program nyitányaként most a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikáján tették komfortosabbá a hasonló ellátásban részesülő gyerekek kórházi tartózkodását.

Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke kiemelte, a gyerekek gyógyulását is segítheti, ha megszűnik az elszigeteltség érzése. „A komfortosság érzése fontos lehet, különösen a gyermekonkológiai osztályokon, ahol a gyerekek és a szülők is hosszú heteket töltenek el, így az ő esetükben különös jelentősége van a UPC által adományozott eszközöknek és szolgáltatásoknak, melyek hozzájárulnak, hogy egy kicsit otthon érezhessék magukat." – tette hozzá.

A következő évben a Falakon át Program részeként további magyarországi kórházak gyermekonkológiai osztályán is kiépítik az ingyenes digitális kábeltelevíziós és Wi-fi szolgáltatást.

Legolvasottabb cikkeink