• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Felnőtt betegségeket is diagnosztizál majd a Semmelweis HELP app

Hírek 2024.09.16 Forrás: Digital Health Kommunikáció
Felnőtt betegségeket is diagnosztizál majd a Semmelweis HELP app

Idén is versenyt hirdetnek, a  tavalyi győztes mobil- és webalkalmazást ma már mintegy 180 ezer felhasználó veszi igénybe.

Ismét lehet pályázni a Digital Health Summit-díjra, amelynek célja a magyar egészségügyi szektor leginnovatívabb digitális megoldásainak elismerése és bemutatása. A fődíj tavalyi nyertese a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja, a Semmelweis HELP idén ősszel már felnőtteket is segíthet a gyógyulásban.

Az idén immár második alkalommal hirdetik meg a Digital Health Summit-díjat, amelynek célja a magyar egészségügyi szektor leginnovatívabb digitális megoldásainak elismerése. A novemberben megrendezésre kerülő Digital Health Summit konferencia keretében bemutatandó fejlesztések a remények szerint nemcsak a szakmai közönséget inspirálhatják, de hozzájárulnak a hazai egészségügyi rendszer digitalizációjának gyorsulásához is, növelve a betegek számára nyújtott szolgáltatások hatékonyságát és elérhetőségét.

Az elmúlt évben az Év legjobb eHealth-fejlesztése díjat a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja, a Semmelweis HELP nyerte el, amely nagy sikert aratott a magyar lakosság körében is. A nagyközönség számára tavaly elérhetővé tett mobil- és webalkalmazást ma már mintegy 180 ezer felhasználó veszi igénybe. A HELP abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy gyermekeik betegsége vagy balesete, így többek között égés, állati harapás, rovarcsípés esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők a tünetek. A hazai szinten egyedülálló fejlesztés az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázison alapul, amely több mint 220 gyermekbetegséget tartalmaz. 

Egy hamarosan érkező új frissítés eredményeképpen ráadásul hamarosan a felnőttkori betegségek is ellenőrizhetők lesznek az alkalmazáson keresztül.

A pályázaton kis- és nagyvállalatok, állami és magánegészségügyi intézmények, valamint startupok olyan kategóriákban versenyeznek, mint

·         Fődíj: Az év legjobb eHealth-fejlesztése

·         A legjobb digitális diagnosztikai vagy terápiás megoldás

·         A legjobb digitális startup megoldás eHealth területen

·         A legjobb telemedicinális vagy távgyógyászati megoldás

A nevezés 2024. október 12-ig lehetséges, és a pályázatok feltétele - digitális startup megoldás kategóriában elég akár a még fejlesztés alatt álló projekt is -, hogy a pályázó rendelkezzen a már megvalósult digitális egészségügyi megoldással. A konferencia egyik idei újdonsága egyébként az az egészségügyi startup pitch lesz, amelynek keretében az ötletgazdák hazai és nemzetközi befektetők előtt mutatják majd be ötleteiket, és próbálnak meg invesztorokat keresni a projektjeikhez.

Az innovatív digitális megoldások számos aspektusáról szó esik majd a november 21-én megrendezésre kerülő 5. Digital Health Summit konferencián, Magyarország vezető digitális egészségügyi eseményén.

Kapcsolódó hírek