• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Feltárul az emberi test a televízióban

Hírek Forrás: Weborvos

A gyermekműsoroktól a felnőtteknek szóló dokumentumfilmekig minden a testünkről szól majd.

Február 7-én és 8-án szombaton és vasárnap délután az emberi test kerül középpontba a Da Vinci Learning csatornán. A tematikus délutánok mindkét nap este tizenegy óráig tartanak.

Mik az emberi erő határai? S hogyan fejleszthetjük azt? A Tudományos című sorozat házigazdái egy exkluzív tréningen vesznek részt, s a legjobb edzőktől tanulnak. Bőrünk a legnagyobb szervünk, és rengeteg feladatot lát el, nélküle nem is tudnánk élni. A csatorna kedvence, Marvi Hammer segítségével a gyerekek erről tanulhatnak többet. Az alvás tudománya című sorozatban a nagyobbak megtudják, milyen a normális alvás, mennyire veszélyes, ha nem alszunk eleget. De pontosan mennyi alvás lenne az elég? A tudós palánták aktuális epizódjában kiderül, hogyan látunk, miért nő meg a macska szeme a sötétben. Az agy zenéje c. dokumentumfilmben azt vizsgáljuk, az emberi agy fejlődésére milyen hatással van a zene. Koraszülött csecsemők fejlesztésétől kórházi zeneterápián át a Mozart effektusig sok érdekes témáról szó lesz.

A csatorna népszerű sorozatai (Nem varázslat, Tudományos, Egyszer volt…, Időutazók) mellett most olyan izgalmas alkotások is terítékre kerülnek, mint az ír dokumentumfilm, Az öregedés vége vagy a BBC gyártásában készült Az érzékek világa.

Erősségeink, gyengeségeink, szívünk, tüdőnk, szerveink hatékony működésétől a hangképzésig, arcfelismerésig - a Da Vinci Learningen ezen a hétvégén az emberi testről minden kiderül.

A Da Vinci Learning az első oktatási TV-csatorna, mely számos különböző tudományterületről kínál ismeretterjesztő filmeket az egész családnak, életkortól függetlenül. A csatornát 2007-ben alapította Ferdinand Habsburg, és 2009 óta érhető el Magyarországon – mára több, mint egymillió háztartásban. Világszinten 29 országban van jelen. A csatorna könnyed, tévénézés közbeni tanulást kínál, ahol a nézőket ösztönzik arra, hogy részt vegyenek az izgalmas válaszok megtalálásában. A csatorna célja, hogy az érdekes és tanulságos műsorok párbeszédet indítsanak a családtagok között, hiszen a közös tévénézés, a látottak átbeszélése a legértékesebb televízióhoz köthető tapasztalat. A Da Vinci Learning küldetése az, hogy a tévénézést hasznos élménnyé változtassa, mindennap, mindenkinek.