• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Finanszírozás, személyre szabott orvoslás, szűrés

Hírek 2019.04.16 Forrás: Weborvos
Finanszírozás, személyre szabott orvoslás, szűrés

Idén 13. alkalommal rendezi meg konferenciáját a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság.

Rangos döntéshozók és szakmai előadók részvételével 2019. április 24-én tartja hagyományos éves konferenciáját a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META). Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő META Konferencián Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a hazai egészségügy fejlesztési irányairól tart előadást, és különböző témájú szekciókban szóba kerülnek többek között a gyógyszerek finanszírozásával, a személyre szabott orvoslással, valamint a szűrési programokkal kapcsolatos egészség-gazdaságtani kérdések is.

Az eseményre az állami intézményektől, a versenyszférából, a kliknikusok, kutatók, oktatók és betegszervezetek részéről egyaránt érkeznek előadók, illetve érdeklődők. Németh Bertalan, a META elnöke elmondta: a programot úgy állították össze, hogy abban helyet kapjanak a hazai ágazat legaktuálisabb témái, és a konferencián részt vesz a hazai egészségügy több fontos szereplője, alakítója is. Az elnöki köszöntőt követően az egész napos program az egészségügy finanszírozási kérdéseinek megvitatásával kezdődik. Dr. Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója a gyógyszerfejlesztés irányairól tart előadást. Bodrogi József, egészségügyi közgazdász ezt követően a magyar egészségügy finanszírozásának stratégiai kérdéseivel foglalkozik. A neves előadók között szerepel Dr. Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója is. A tervezett délutáni programban kiemelt helyet kapnak a hazai egészségügy fejlesztési irányai, amelyekről Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár tart előadást. Kerekasztal-beszélgetésen tárgyalják meg a résztvevők a gyógyszeres terápiák finanszírozhatóságának megújítását, és olyan aktuális témákat is megvitatnak, mint például a személyre szabott orvoslás modellezése vagy a szervezett szűrőprogramok egészség-gazdaságtani értékelése.

Németh Bertalan, a META elnöke hangsúlyozta: a konferencia kiemelt célja, hogy az egészség-gazdaságtan eszközeinek, módszereinek segítségével elemezzék az aktuális problémákat, és tudományos bizonyítékokon alapuló, fenntartható megoldást kínáljanak jövőbeni kérdésekre. A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság azt is reméli, hogy a hazai ágazat számára nemcsak új szempontokat sikerül megmutatni, hanem valamennyi érintett résztvevő bevonásával, a közös gondolkodás segítségével akár új megoldási irányok felvázolására is lehetőség nyílik.

Legolvasottabb cikkeink