• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Finanszírozás, személyre szabott orvoslás, szűrés

Hírek 2019.04.16 Forrás: Weborvos
Finanszírozás, személyre szabott orvoslás, szűrés

Idén 13. alkalommal rendezi meg konferenciáját a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság.

Rangos döntéshozók és szakmai előadók részvételével 2019. április 24-én tartja hagyományos éves konferenciáját a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META). Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő META Konferencián Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a hazai egészségügy fejlesztési irányairól tart előadást, és különböző témájú szekciókban szóba kerülnek többek között a gyógyszerek finanszírozásával, a személyre szabott orvoslással, valamint a szűrési programokkal kapcsolatos egészség-gazdaságtani kérdések is.

Az eseményre az állami intézményektől, a versenyszférából, a kliknikusok, kutatók, oktatók és betegszervezetek részéről egyaránt érkeznek előadók, illetve érdeklődők. Németh Bertalan, a META elnöke elmondta: a programot úgy állították össze, hogy abban helyet kapjanak a hazai ágazat legaktuálisabb témái, és a konferencián részt vesz a hazai egészségügy több fontos szereplője, alakítója is. Az elnöki köszöntőt követően az egész napos program az egészségügy finanszírozási kérdéseinek megvitatásával kezdődik. Dr. Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója a gyógyszerfejlesztés irányairól tart előadást. Bodrogi József, egészségügyi közgazdász ezt követően a magyar egészségügy finanszírozásának stratégiai kérdéseivel foglalkozik. A neves előadók között szerepel Dr. Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója is. A tervezett délutáni programban kiemelt helyet kapnak a hazai egészségügy fejlesztési irányai, amelyekről Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár tart előadást. Kerekasztal-beszélgetésen tárgyalják meg a résztvevők a gyógyszeres terápiák finanszírozhatóságának megújítását, és olyan aktuális témákat is megvitatnak, mint például a személyre szabott orvoslás modellezése vagy a szervezett szűrőprogramok egészség-gazdaságtani értékelése.

Németh Bertalan, a META elnöke hangsúlyozta: a konferencia kiemelt célja, hogy az egészség-gazdaságtan eszközeinek, módszereinek segítségével elemezzék az aktuális problémákat, és tudományos bizonyítékokon alapuló, fenntartható megoldást kínáljanak jövőbeni kérdésekre. A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság azt is reméli, hogy a hazai ágazat számára nemcsak új szempontokat sikerül megmutatni, hanem valamennyi érintett résztvevő bevonásával, a közös gondolkodás segítségével akár új megoldási irányok felvázolására is lehetőség nyílik.

Legolvasottabb cikkeink