• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fogadalmat tettek a siketlimpiára utazók

Hírek Forrás: MTI

Ez lesz az első téli siketlimpia, amelyen Magyarország is képviselteti magát.

Letették esküjüket pénteken a 18. téli siketlimpiára utazó magyar hallássérült sportolók. A Magyar Sport Házában megtartott ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét két curlinges, Bajuszné Pintér Zsuzsanna és Kacsinkó Adrián jeltolmácsolta a színpadról a többi versenyzőnek.

Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének (MHSSZ) ügyvezető elnöke a rendezvényen büszkén jelentette be, hogy az oroszországi Hanti-Manszijszkban és Magnyitogorszkban március 25. és április 5. között sorra kerülő téli siketlimpia az első, amelyen Magyarország is képviselteti magát.

"Tizenegy versenyzőnk utazik ki, így az uniós országok közül a finnek után a miénk a második legnépesebb küldöttség" - fűzte hozzá.

Deutsch Tamás, a hallássérült sportolók kiutazását jelentősen segítő Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke beszédében kiemelte, hogy az idei téli siketlimpián 27 ország összesen 344 sportolója méri össze tudását, s a magyar indulóknak igazi ünnep, hogy részt vehetnek a nagyszabású eseményen.

A rendezvényen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét. A kormányfő levelében nagyrabecsülését fejezte ki azoknak a magyar versenyzőknek, akiknek sikerült kiharcolniuk a részvételt, majd sok sikert kívánt nekik a versenyeken.

A magyar hallássérült sportolók két sportágban indulnak a Szibériában sorra kerülő téli siketlimpián, Tulcsik Melinda alpesi síben áll rajthoz, míg curlingben a tavalyi világbajnokságon ötödik férfi (Bajusz József, Flank Gyula, Kacsinkó Adrián, Kiss Gyula, Mártonffy Ádám) és az ugyanott negyedik női magyar csapat (Bajuszné Pintér Zsuzsanna, Dobrótinl Kovács Edina, Kiss Gyuláné, Tanító Dorottya, Tüskéné Borszéki Edina) is ott lesz a mezőnyben.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntőjében kifejtette: "a sport arról szól, hogy együtt játszunk egy jót, s közben igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat". Konkrét elvárást nem fogalmazott meg a versenyzőkkel szemben, de azt mondta, bízik benne, hogy szép eredménnyel és boldogan térnek haza a siketlimpiáról.