• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fogamzásgátló tapasz értékesítéséről állapodott meg a Richter

Hírek Forrás: Richter Gedeon Rt.

A Richter a nőgyógyászati készítményt Európában valamint a latin-amerikai térség néhány országában forgalmazza majd.

A Richter Gedeon Nyrt. a mai napon bejelentette, hogy a Bayer HealthCare-rel licenc és forgalmazási megállapodást kötött a Bayer gestodene-t és ethinyl estradiol-t tartalmazó transzdermális fogamzásgátló tapaszának értékesítéséről.

A Richter a készítményt az Európai Unióban, más európai országokban, valamint a latin-amerikai térség néhány országában forgalmazza. A fogamzásgátló az Európai Unióban történt engedélyeztetést követően, 2014 első negyedévétől kezdve az európai országok többségében fokozatosan megkapta a nemzeti forgalomba hozatali engedélyeket is.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor teljesített mérföldkő kifizetés mellett, a Richter további mérföldkő kifizetéseket teljesít a termék forgalomba hozatalának függvényében. Mindemellett a termék piaci bevezetését követően a Bayer további forgalomhoz kötött royalty bevételekre jogosult.

A megállapodás értelmében a Richter a felelős a PASS-vizsgálat (Post-Authorisation Safety Study, forgalomba hozatalt követő minőségi vizsgálat) elvégzéséért és finanszírozásáért, az Európai Gyógyszer Ügynökség Farmakovigilancia Kockázat-értékelő Bizottsága (PRAC) által meghatározott követelmények alapján.

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a nőgyógyászati termékek fejlesztésével és értékesítésével javítani tudjuk a nők életminőségét minden korcsoportban. Ez a megállapodás egy újabb lépésnek tekinthető a márkanévvel ellátott nőgyógyászati termékkörünk világpiacon történő további bővítése felé, amely egyúttal az egyik legfontosabb stratégiai kezdeményezésünk is egyben," jegyezte meg Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

“Mint a fogamzásgátlás területén piacvezető pozíciót elfoglaló vállalat, széleskörű termékpalettával rendelkezünk mind a rövid-, illetve hosszú távú, valamint az állandó fogamzásgátló megoldások terén. Azért, hogy fogamzásgátló tapaszunk értékesítésében rejlő összes lehetőséget kiaknázhassuk, úgy döntöttünk, hogy megállapodást kötünk a Richter Gedeon céggel termékünk forgalmazására Európában, illetve a latin-amerikai régió néhány országában," mondta Scott Sherriff, a Bayer HealthCare Pharmaceuticals nőgyógyászati divíziójának vezetője.