• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

GlobeNet Zrt. – Folyamatos lendülettel

Hírek Forrás: Kórház Szaklap

Interjú Dr. Pásztohai Sándor vezérigazgatóval és Ignácz Mónika vezérigazgató-helyettessel.

- Az egészségügyi informatikai piacon Ön elismert, sikeres szereplő. Mikor lett a GlobeNet vezérigazgatója?
- Több mint 10 éves múlttal rendelkezem ezen a területen, számos egészségügyi informatikai megoldásszállítónál szereztem már tapasztalatot, ezért nyugodtan mondhatom, hogy végre megérkeztem. 2016 januárjától töltöm be a GlobeNetnél ezt a státuszt, előtte a cég tulajdonosának másik leányvállalatában tevékenykedtem, az egészségügyi informatika területén.

Eredményeim közt szerepel például a 2014-ben az ASSECO CE által megnyert OEP EKOP tender, amit mind kereskedelmileg, mind szakmai megvalósításban már a GlobeNet-tel közösen vittünk sikerre. Másik közös projektünk a piacon csak „Svájci projekt" néven ismert alapellátási területre készülő szoftverfejlesztés, amelyet 2015 év végén nyertünk meg. Ismeretségünk Mónival már a kezdetekre visszanyúlik, és a közös munkák megerősítették, hogy jól kiegészítjük egymást, és jól tudunk együtt dolgozni.

- Hogyan látják 2016-ban a GlobeNet-et?
- A cég sok szervezetet érintő változáson ment keresztül amióta az ASSECO CE cégcsoport tagja lett, és ezek mind a hatékonyságát növelték. A GlobeNet ma már stabil pénzügyi alapokon álló, megbízható üzleti vállalkozás, amely 2015-ben elérte az 1,3 Mrd-os árbevételt. Jelenleg 60 munkavállalóval dolgozunk, a szervezet jól strukturált, minden területnek megvannak a maga keretei és kompetenciái. A szervezet nagyfokú önállósággal tud működni, és azt az elvet valljuk a csapatban, amit „az egy csónakban, egy cél felé húzzuk az evezőt" képpel lehet jól érzékeltetni.

Stabil hátterünkből adódó pénzügyi és humán erőforrásainknak köszönhetően felelősen vállalunk fel olyan projekteket, amikről tudjuk, hogy megvalósításuk során megbízhatóan fogunk teljesíteni. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a GlobeNet ne „csak" kórházinformatikai rendszerszállító cégként legyen ismert, hanem mint komplex egészségügyi megoldásszállító legyen a köztudatban. Ehhez az elmúlt évek sikerei megteremtették az alapot, lendületben van a cég, ezzel a meggyőződéssel optimistán tekintünk a jövőre.

- Visszatekintve az elmúlt évek sikereire, kiemelne néhány projektet?
- Az elmúlt két évben meghatározó termékünk, a MedWorkS kórházi informatikai rendszer bevezetésre került a Szent Borbála megyei kórházban, a Bajai Szent Rókus Kórházban, és az Orosházi Városi Kórházban. Ezt követően a Nemzeti Fejlesztési Intézetnél megnyertünk egy egészségportál-fejlesztési projektet. Megmaradva az egészségügy területén új fejlesztésünk indult, ami egy, a szűrésekhez kapcsolódó országos webportál. Kiemelten fontos projektünk volt az OTH-nak fejlesztett vízlabor informatikai rendszerének megvalósítása, amely az ország vizeinek minőségellenőrzését biztosítja. Kevéssé ismert tény, hogy a GlobeNet biztosítja az OTH számára a járványügyi jelentések fogadó felületét is.

Büszkék vagyunk az OEP informatikai projektben való aktív részvételünkre is, valamint a Svájci projektre is, ami ismét egy-egy új területet jelent a GlobeNet számára, továbbra is az egészségügy területén maradva. Két partner intézményünknél (Zala Megyei Kórház és Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet) vezetői információs rendszereket vezettünk be, valamint bővítettük meglévő MedWorkS rendszereiket. 2015-ös záró projektünk, amire méltán lehetünk büszkék, az ÁEEK által bevezetésre kerülő központi HIS projekt. Ennek keretében az ÁEEK központilag elérhető MedWorkS rendszert biztosít –jelenleg- a felügyelete alá tartozó 6 kisebb intézménynek. Ez méltó elismerés a MedWorkS rendszernek és a GlobeNet szakmai tevékenységének egyaránt.

- Ezek szép eredmények, minek köszönhető ez a lendületes fejlődés?
- 2013. a termékportfólió tisztítás, a csapatépítés, valamint piaci együttműködéseink kialakításának éve volt. Ez a következetes stratégia idővel egyre több eredményt hozott. Legfontosabb célunk, jelenleg is fő prioritásunk a GlobeNet jó hírének megtartása és fejlesztése. Ehhez ügyfélkezelésünk, szolgáltatási színvonalunk, valamint termékminőségünk javításával és innovatív megoldások kialakításával járultunk hozzá. Ezeken túl, eredményességünket a 2007-2013-as EU-s ciklus adta piaci lehetőségek is fokozták. Az elmúlt 3 év alatt bebizonyítottuk, hogy együtt képesek vagyunk közös célokért küzdeni. Ezt a lendületet megtartva folyamatosan keressük a megújulás lehetőségeit is.

- Milyen stratégiai célokat tűztek ki a jövőre?
- Erre az évre tervezett piaci stratégia: a hagyományosnak tekintett HIS piacon további ügyfélszám bővülésre számítunk. Mivel az előző évben a GlobeNet Zrt. elnyerte az ÁEEK központi HIS bevezetését, mely számos intézménynek kínál lehetőséget a gyors, egyszerű csatlakozásra, itt is reméljük további intézmények bekapcsolását a központi rendszerbe. Szeretnénk tovább erősíteni az egészségügyi szektor egyéb szegmenseiben megszerzett pozícióinkat, példaként említve az alapellátás területén megnyert Svájci-, a NEFI-, valamint az OEP projektet.

Idén a GlobeNet Zrt. több K+F projektben is részt kíván venni, amelyek további lehetőséget hordoznak számunkra.

Erre az évre tervezett belső vállalati stratégia: a vállalati menedzsmentben szeretnénk tovább erősíteni azt a szemléletet, amely munkatársainkat helyezi a középpontba. Ahhoz, hogy kiváló minőségű szellemi terméket legyenek képesek előállítani, olyan környezetet, vállalati kultúrát kell biztosítanunk számukra, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudják nyújtani.

Olyan légkört kívánunk fenntartani, amelyben kollégáink szívesen működnek, gondolkoznak együtt, kölcsönös tisztelettel és megbecsüléssel egymás iránt. Mindezt olyan munkakörnyezetben, ahol van lehetőség a munka közbeni rövid kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre.

Hosszú távra tervezett stratégiánk középpontjában új termék fejlesztése áll, amelynek pilot szakasza jelenleg is zajlik. A cégcsoporton belül fejlesztett NET alapú keretrendszert teszteljük az új fejlesztéshez. A termékről jelenleg annyit mondhatunk, hogy messze túlmutat a jelenlegi HIS rendszerek szolgáltatásain, technológiáját, megoldásait tekintve pedig egyértelműen a jövő igényeire épül. A magyar piac igényeit szem előtt tartva fejlesztünk, és már a kezdetektől olyan szolgáltatásokat fog tartalmazni, amelyek nemzetközi viszonylatban is piacképesek lesznek. A cégcsoporton belüli, több ország részvételével kialakított nemzetközi fejlesztőcsapatunk garancia arra, hogy a termék a legmagasabb színvonalon fog megvalósulni.