• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Gyerekzsűri pontozta a cukormentes tortákat

Hírek Forrás: Weborvos

A kicsik egyetértettek abban, hogy valamennyi torta finom és szép, ez viszont meg is nehezítette a döntésüket.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány cukorbeteg óvodásokat látott vendégül a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes cukrászainak közreműködésével a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából egy  budapesti hotelben. A „szakértő gyerekzsűri" megkóstolta és le is pontozta az 5 győztes torta mindegyikét, valamint az idei különdíjas finomságokat. Ezzel a jótékonysági eseménnyel kezdődött az Alapítvány kéthetes programsorozata, melynek legnagyobb ingyenes családi rendezvénye az Egy Csepp Világnap lesz november 27-én, a BOK (SYMA) Csarnokban - közölte az alapítvány.

November a diabétesz hónapja. Magyarországon jelenleg 772 ezer regisztrált diabéteszes él, és vélhetően ugyanennyien vannak, akik nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. 2001 óta 70 százalékkal nőtt az ismert cukorbetegek száma hazánkban. A Nemzetközi Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért küzdő, nonprofit szervezete két héten át a világnaphoz kapcsolódóan szervezi programjait, mely hétfőn egy jótékonysági programmal indult. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny 5 éves történetének legjobb cukrászai az idei különdíjasokkal kiegészülve cukorbeteg gyerekeket vendégeltek meg. A cukrász szakma képviselői először lehettek részesei a „gyerekzsűri" értékelésének. A kicsik egyetértettek abban, hogy valamennyi torta finom és szép, ez viszont meg is nehezítette a döntésüket. Végül az önfeledt kóstolgatás után nem hirdettek győztest, de egy-egy maguk által készített rajzzal megajándékozták a torták alkotóit.

A rendezvényen Erős Antónia, az alapítvány létrehozója bejelentette, a Magyarország Tortája versennyel párhuzamosan már elindult a Magyarország Cukormentes Tortája 2017-es verseny is, melyre január 31-ig várja a cukrászok nevezéseit a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestület.

Az alapítvány november 27-én rendezi a BOK (korábbi nevén SYMA) Csarnokban ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot. Egész nap ingyenes szűrésekre lesz lehetőség, és vonzó programnak ígérkeznek a gyermekfoglalkozások, ugrálóvárak, az Egészségpiac kóstolói, de a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, az „Áfonya hercegnő tortáját" is megkóstolhatják az érdeklődők. A színpadon népszerű fellépők váltják egymást.